Home » Happy 2021 » Welk type gever ben jij?
Goed doel

Welk type gever ben jij?

Goede doelen helpen mensen met een handicap, mensen in armoede, zieke mensen… Zonder de steun van hun schenkers lukt dat niet. De grote gever, de regelmatige gever, de occasionele koper van wenskaarten, allemaal spelen ze een belangrijke rol en zijn ze hard nodig. Maar wat voor gever ben jij?

De superfan

Superfans zijn trouwe vrijwilligers, vrienden en familie. Zij weten waar het goede doel voor staat en steunen het door dik en dun. Ze organiseren ook zelf inzamelacties. Dit jaar vielen veel inkomsten weg door corona. Goede doelen hebben hun superfans dus meer dan ooit nodig. Je kan acties ook veilig organiseren, zoals een individuele sponsortocht of een online koekjesverkoop. 

De gerichte gevers

Sommige mensen geven liefst een grote som geld aan één goed doel. Ze willen meteen een groot verschil maken. Zo kunnen ze ook investeren in één thema dat hen na aan het hart ligt. Is het voor jou niet mogelijk om veel geld te geven, maar wil je wel doelbewust één organisatie steunen? Dan is een vaste opdracht een goed idee. Jij bepaalt welk bedrag je maandelijks kan missen en zo krijgt het goede doel een vaste bron van inkomsten.

De brede gevers

Deze mensen geven aan verschillende organisaties. Als een situatie hen erg raakt, zoeken ze op welk goed doel daar iets aan doet. Ben jij zo’n brede gever, zoek dan nu op welk goed doel je gift het meest nodig heeft. Sommige organisaties kregen extra werk door de coronacrisis, andere verdwenen juist uit de aandacht, terwijl ook hun werk even nodig blijft.

De occasionele gevers

Deze schenkers geven graag als het hen gevraagd wordt. Ze kopen wenskaarten aan de deur en steunen de solidariteitsactie van hun neefje. Vooral persoonlijke connecties motiveren hen om te geven. Precies dit soort giften zijn dit jaar erg verminderd, want heel wat acties werden geschrapt. Ben jij zo’n occasionele gever? Zoek dit jaar dan eens zelf een goed doel op dat jou aanspreekt.

Hoe vind je de juiste informatie?

Als schenker wil je weten wat er met je geld gebeurt. Een transparante organisatie geeft je veel informatie op haar website, zoals een jaarverslag en informatie over het bestuur. Bovendien staan transparante organisaties ook open voor jouw vragen. Ga dus zeker het gesprek aan. Voor onafhankelijke informatie of om een goed doel te zoeken rond een bepaald thema, kan je terecht op donorinfo.be. Organisaties die op die website vermeld worden, lieten hun rekeningen nakijken door onafhankelijke experten. Daarna publiceerde Donorinfo ze op een begrijpelijke manier.

Maar wat je ook beslist, je gift is goud waard!

Ontdek hier alles over Donorinfo.

Next article