Skip to main content
Home » Wonen » Zorgeloos renoveren: niet langer een contradictie
Huis & Tuin

Zorgeloos renoveren: niet langer een contradictie

Erika Van Schoors

Hoofdaannemer

Total Interior Concept

Bij renovatieprojecten is het de kunst om een maximale meerwaarde te halen uit de bestaande structuren en elementen. Leuke en minder leuke verrassingen stellen ontwerpers voor fascinerende uitdagingen.

Tekst: Sijmen Goossens – Foto’s: privé

Total Interior Concept ziet renovatie als het vervolledigen van een reeds ingezet traject. Van Schoors: “Een bestaande woning of structuur laten uitgroeien tot zijn volledige potentieel, dat is wat renoveren voor mij inhoudt. Wat dat potentieel exact betekent, hangt telkens volledig af van de voorkeuren van de klant. Het naadloos samensmelten van zijn wensen met de gegeven mogelijkheden vormt een fascinerende evenwichtsoefening. De passie en expertise die we met de jaren hebben opgebouwd, zorgen ervoor dat we klanten bijstaan van start tot finish.”

“Uiteraard geeft steeds de wil van de klant de doorslag, maar het is onze taak om al het potentieel op te lijsten, rekening houdend met wat er technisch mogelijk is. Esthetiek begint met techniek – niet omgekeerd. Deze visie garandeert projecten waarvan onze klanten nog lang kunnen genieten.”

Duurzame en fraaie renovatie

“Total Interior Concept verzorgt ideevorming, coördinatie én planning. Na het schetsen van de opties, start het proces van besluitvorming rond technieken, materialen, indeling en esthetische accenten. De keuze ligt ook hier steeds bij de klant, maar onze expertise vormt natuurlijk een belangrijke meerwaarde. We stemmen alle elementen minutieus op elkaar af, wat cruciaal is voor een duurzame en verantwoorde renovatie.”


Een nieuw hoofdstuk breien aan het verhaal van een gebouw, totaalconcept of specifieke ruimte, blijft een fascinerende bezigheid.


“Vervolgens voorzien we in de juiste knowhow bij alle mogelijke werkposten: graafwerken, dakwerken, ramen en deuren, vloerwerken, elektriciteit, techniek, schrijnwerk, schilder- en behangwerken,… Kenmerkend voor onze werkwijze is de nabijheid: ik vergezel klanten bijvoorbeeld naar showrooms en winkels, zodat prangende vragen meteen worden beantwoord. Deze rol als laagdrempelig aanspreekpunt vervul ik door het hele renovatieproces heen. Het geeft een extra menselijke dimensie, die veel voldoening schenkt.”

Upgraden, niet herbeginnen

“We behouden wat goed is en bouwen daarop verder. Een nieuw hoofdstuk breien aan het verhaal van een gebouw, totaalconcept of specifieke ruimte, blijft een fascinerende bezigheid. Uiteindelijk blijft het gemeenschappelijke doel het creëren van leefruimtes die het welbevinden en de levenskwaliteit van de klant bevorderen.”

Next article