Skip to main content
Home » Wonen » Van volle maag, tot ik zie je graag: klaar voor jouw droomkeuken?
Wonen

Van volle maag, tot ik zie je graag: klaar voor jouw droomkeuken?

In samenwerking met
In samenwerking met

Bij het kopen van een keuken ga je beter niet over één nacht ijs. Zowel op esthetisch als op functioneel vlak dien je immers heel wat keuzes te maken. “Een ruim aanbod en persoonlijk advies zijn dan ook cruciaal”, zegt Sofie De Schepper, marketing director bij DSM Keukens.

Tekst: Joris Hendrickx

“De nieuwste trend is een combinatie van stijlen. Retro, urban, jaren 90,… het kan allemaal. Vandaag durft men ook al eens te spelen met een bepaalde kleur. Vooral groen, okergeel en terra nemen momenteel de bovenhand. Hout blijft populair, zeker met het nieuwe Deepskinhout dat dankzij zijn verfijnd reliëf qua look & feel heel dicht aanleunt bij fineer, maar tegelijk toch budgetvriendelijk is.”

“Enerzijds vraagt men strakke en minimalistische keukens, waarbij ook wel al eens beton, staal en ruwere materialen gebruikt worden. Vaak wordt in de opstelling ook gespeeld met een grafisch lijnenspel. Anderzijds blijven ook gezellige, landelijke keukens populair. Cottage keukens worden vaak gecombineerd met een mooi fornuis, een stoere look en eventueel een ruwere spoelbak. Van beide stijlen kan je in onze showrooms heel wat inspirerende voorbeelden bezichtigen.”

De familie De Schepper, directie van DSM Keukens; vlnr.: dochter Sofie, Koen, Fabienne en zoon Tim.
Welke evoluties in noden zien jullie bij klanten?

“Door corona zijn mensen veel meer thuis geweest. Velen hebben een home office gecreëerd of willen er nu één die verbonden is met de keuken, uitgewerkt in dezelfde materialen. Ook me-time is belangrijker geworden. Dat vertaalt zich in kleine zit- en leeshoekjes in het verlengde van de keuken. Zelfs de wasplaats wil men tegenwoordig mee integreren met dezelfde kasten.”

“Steeds vaker maakt men ook de combinatie met een leefmeubel waarin de keuken wordt doorgetrokken. Op al dat soort vragen spelen we trouwens in met DSM More, ons nieuw keuken- en interieurconcept dat keukens laat samensmelten met andere ruimtes tot één stijlvol geheel.”

“De keuken wordt dus echt een deel van de leefruimte. Het wordt een plaats waar je niet enkel kan koken, maar ook gezellig kan aperitieven aan een uitschuifbare bar. Wanneer je gasten ontvangt, speelt de hele avond zich hier af. Om die reden wordt dikwijls ook gekozen voor een extra grote tafel waar alle gasten rond kunnen.”

De keuken wordt steeds meer een deel van de leefruimte. Het is niet enkel een plek om te koken, maar ook om te aperitieven, te lezen of zelfs te werken.

Hoe belangrijk is een persoonlijke begeleiding bij het kiezen van een keuken?

“Elke klant heeft zijn eigen smaak en noden. Daarom nodigen we iedereen uit om zeker langs te komen in één van onze inspirerende toonzalen. We onderscheiden ons daar met een enorm ruim aanbod aan opstellingen en stijlen. Zo kan iedereen er de kwaliteit en de functionaliteit van onze keukens in het echt ervaren.”

“Na een eerste kennismakingsgesprek kunnen onze verkopers je alvast heel wat advies op maat geven. Daarnaast bieden we je ook een persoonlijke begeleiding aan doordat een van onze interieurarchitecten bij jou langskomt om alles op te meten. DSM werkt met heel vakkundige montageploegen die met de grootste zorg onze keukens monteren.”

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een keuken?

“Ergonomie is enorm belangrijk geworden. Denk aan de hoogte van het werkblad, de spoelbak en het fornuis, slimme kastoplossingen en opbergmogelijkheden, verstelbare bodems die naar beneden komen en zoveel meer. Alles moet goed worden afgestemd op de gebruikers. Het is dus belangrijk om daar goed over na te denken. Net daarom hechten we veel belang aan een goed verkennend gesprek en persoonlijk advies.”LANDELIJKE KEUKEN
Van Aad en Kato

“In deze keuken voel je je meteen thuis. Ze straalt warmte en gezelligheid uit dankzij de natuurlijke eiken fineer fronten. We hebben gekozen om landelijke elementen te combineren met enkele moderne toepassingen. Zo werd er een strakke schouwconstructie geplaatst om de dampkap weg te werken en bestaat de spoelbak uit hetzelfde onderhoudsvriendelijk keramisch materiaal als het werkblad.”

“De smeedijzeren deur geeft een industrieel en luchtig accent. Door de verborgen balansdeur ben je zo bij de berging of wasplaats. In de gelakte deuren werden houtnerven gefreesd om een fineerlook te creëren. Ook een mooi alternatief in houtimitatie is beschikbaar om voor ieder budget een oplossing te bieden.”WITTE KEUKEN MET HOUT
Van Mira en Borre

“Deze witte keuken met houtaccenten is zeer strak en minimalistisch opgesteld. De strakheid zit hem voornamelijk in de witte horizontale greeplijsten rondom het keukeneiland. Bij de hoge kolomkasten werd gebruik gemaakt van grafietzwarte verticale greeplijsten, zodat je met één beweging de apotheekkast kan openen. De eyecatcher in deze keuken is ongetwijfeld het verstelbaar werkblad. Een uniek item met een dubbele functionaliteit. Enerzijds verkrijg je extra werkbladruimte en anderzijds is het ideaal voor een gezellig aperitief aan dit barblad!”

Next article