Skip to main content
Home » Wonen » Dansen, spelen, leven: een vloer waarop je gewoon jezelf kan zijn
wonen

Dansen, spelen, leven: een vloer waarop je gewoon jezelf kan zijn

In samenwerking met
In samenwerking met

Je vloer kan je interieur maken of breken. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste vloer? En ook, welke vloer past bij jou? Vandaag, maar ook binnen twintig jaar. Een gesprek met Christine Broux en Evelien Surgeloose van BerryAlloc

Parket of tegels? Laminaat of vinyl? Egaal of terrazzo? Lange plank of vissengraat? Met houtnerven of zonder? Er zijn zoveel keuzes die je moet maken wanneer je op zoek gaat naar de gepaste vloer. Gelukkig krijg je bij een goede vloerspecialist de juiste hulp, waardoor jij de vloer vindt die écht bij jou past. 

De drie fases
Christine Broux, Product & Marketing Director bij BerryAlloc, onderscheidt drie fases die belangrijk zijn bij het kiezen van jouw vloer:  

1. Voor de installatie

Christine: “Vooraf moet je weten in welke ruimte je de vloer wilt. Daar hangt je gebruiksintensiteit van af, maar ook de krasbestendigheid. Voor de vloer in de woonkamer wordt bijvoorbeeld vaker een steviger alternatief gekozen, en beter bestand tegen beschadigingen. Zoek je een vloer voor je hal? Dan is een oplossing met water- en vuilafstotende eigenschappen interessant. Wij hebben ook high pressure floors, met de sterkste bovenlaag die er op de markt bestaat. Ze zijn opgewassen tegen allerlei soorten schokken en zware belasting. Als je toch parket verkiest, bieden we een vloer die natuurlijk oogt zoals geolied parket, maar het onderhoudsgemak biedt van een vernist parket. Bovendien is dankzij die beschermlaag het parket meer kras- en vuilbestendig. Of wil je een nieuwe vloer voor je badkamer? Dan heb je een waterbestendige vloer nodig. Dat hoeft geen tegel te zijn: er bestaan vandaag 100% waterbestendige laminaatvloeren.


Denk ook na over de sfeer die je wilt creëren: beton, parket, donker en warm, of zachte beige en grijze tinten bijvoorbeeld. Ten slotte zijn prijs en kwaliteit belangrijk. In de woonkamer leg je misschien een duurdere vloer dan in de slaapkamer, omdat je daar vaker leeft.”

2. Tijdens de installatie

Het kan ook belangrijk zijn dat je een vloer hebt die gemakkelijk en snel te installeren is. Evelien Surgeloose, Brand & Communication Manager bij BerryAlloc: DreamClick is een installatiesysteem dat toelaat om vinylplanken en –tegels  twee keer sneller te installeren dan met een klassiek systeem. Bovendien heb je geen machines nodig om de planken te zagen. Deze zijn trouwens sterk maar licht, wat dan weer ergonomische voordelen biedt.”

3. Na de installatie

Achteraf moet je rekening houden met het onderhoud. Poets je graag met nat? Dan heb je een waterbestendige vloer nodig. 

Duurzaam

Christine: “Ook duurzaamheid is een belangrijk element. Als Europese producent zetten we zoveel mogelijk in op lokale leveranciers die grondstoffen aanleveren van duurzame oorsprong. Het hout voor onze parket- en laminaatproducten komt van duurzaam beheerde bossen. En het karton uit onze verpakkingen is 100% gerecycleerd. Evelien: “De vinylplanken en –tegel die uitgerust zijn met het Dreamclick-systeem bestaan allemaal voor minstens 50% uit recyclaat en kunnen aan het einde van hun levensduur voor 100% worden gerecycleerd. 

Trendgevoelig maar tijdloos

Een vloer is geen impulsaankoop. De meeste mensen willen een vloer die een leven lang kan meegaan. Kies dus voor een vloerspecialist die trendgevoelig maar ook tijdloos is. Die kan jou een vloer helpen kiezen die vandaag mooi is, maar ook over twintig jaar nog bij je past. 

Evelien: “Wij kijken vooral naar wie jij bent als persoon en hoe je leeft op je vloer. Zo vind je zeker en vast een vloer die past bij jou qua levensstijl en persoonlijkheid.”

Next article