Skip to main content
Home » Vrouwen » Zero waste gezichtsverzorging: een zachte huid met respect voor de natuur
Vrouwen

Zero waste gezichtsverzorging: een zachte huid met respect voor de natuur

Je gezicht verzorgen zonder wegwerpverpakkingen te gebruiken? Dat kan en is nog makkelijk ook! Het aanbod plasticvrije en duurzame gezichtsverzorgingsproducten groeit snel. Van zero waste gezichtscrèmes tot reinigers en wasbare wattenschijfjes: kleine aanpassingen die écht het verschil maken.

Gezichtsreiniger

Je huid krijgt wel wat te verduren op een dag: stof, vuil, fijne deeltjes in de lucht… ‘s Avonds doe je je gezicht er een plezier mee om het goed te reinigen, ook als je geen make-up gebruikt.

Gelukkig zijn er genoeg duurzame manieren, zoals zepen in blok. En makkelijk in gebruik: je maakt je gezicht of washandje nat, wrijft er met het blokje op en het verandert in een reinigingsmelk of mousse. Verfrissing en reiniging op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier!

Wil je niet alleen oog hebben voor het milieu, maar ook voor de mens achter het product? Kies dan voor de fairtrade varianten die de productie- en distributieketen duurzaam bekijken.

Er zijn heel wat zero waste gezichtscrèmes te koop in navulbare potjes. Je hebt er maar een klein beetje van nodig, zodat je er extra lang mee doet.

Wasbare wattenschijfjes

Reinig je je gezicht dagelijks? Dan gooi je elk jaar 365 katoenen wattenschijfjes weg. Een grote stapel die je makkelijk kan bannen door wasbare schijfjes te gebruiken. Gemaakt uit microvezel, biologische katoen of katoenflanel: je vindt ze in alle kleuren en vormen, zelfs in de vorm van handige miniwashandjes.

Bovendien zijn ze makkelijk in gebruik: doe er wat water of reinigingslotion op en reinig je gezicht. Gooi ze daarna gewoon de wasmand in. Je kan ze jaren gebruiken, waardoor je hopen pesticiden, plastic en vervuiling bespaart. En ook hier bestaan er fairtrade varianten.

Natuurlijke dag- en nachtcrèmes

Smeren, smeren, smeren! Naarmate je ouder wordt, produceert je huid minder collageen en is het belangrijk om goed te hydrateren om ze zacht te houden.

Gebruik gezichtscrèmes op basis van plantaardige ingrediënten. Denk aan een crème met shea- of jojobaboter, producten die rijk aan vitamines zijn en je huid soepel houden. Ook een crème op basis van cacaoboter is een geweldige optie. Die boter is voedend, verstopt de poriën niet en laat geen vette filter achter. Voordeel is dat deze ingrediënten niet bewerkt worden, waardoor de actieve stoffen bewaard blijven.

Er zijn heel wat zero waste gezichtscrèmes te koop in navulbare potjes. Je hebt er maar een klein beetje van nodig, zodat je er extra lang mee doet.

Next article