Skip to main content
Home » Vrouwen » Winterblues? Zo boost je je immuunsysteem
Vrouwen

Winterblues? Zo boost je je immuunsysteem

winterblues
winterblues

Heb je last van een winterblues? Het kan velen overkomen, maar is daarom niet iets wat je zomaar hoeft te laten gebeuren. Je kan er iets aan doen. Naast een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl kunnen de juiste voedingssupplementen je helpen om je energie terug op peil te krijgen en je immuunsysteem te boosten!

Snelle toevoer van energie 

Bepaalde voedingssupplementen zijn erop gericht om je weer snel energie te geven wanneer je die nodig hebt, bv. tijdens een fysieke of intellectuele inspanning. Dat doen ze op basis van vitaminen, magnesium en dextrose. Je mag ze het hele jaar innemen. 

We hebben allemaal dagelijks een bepaalde hoeveelheid vitaminen nodig om goed te kunnen functioneren. Onze voeding voorziet ons echter niet altijd van de benodigde hoeveelheden. Jongeren hebben door hun groei, sport en examens vaak nood aan een extra dosis. Maar ook volwassenen en ouderen zijn erbij gebaat om vermoeidheid tegen te gaan. 

Magnesium helpt om vermoeidheid te verminderen. Het draagt bij tot een goede spier- en hersenwerking. Vooral bij lichamelijke inspanning verliezen we door te zweten veel magnesium. Dat kan dus gecompenseerd worden met een extra inname via voedingssupplementen.

Voedingssupplementen die bijdragen tot de goede werking van je immuniteit dien je doorgaans gedurende enkele weken in te nemen.

Bijdrage tot de goede werking van de immuniteit 

Sommige ingrediënten in voedingssupplementen dragen bij tot het behoud van vitaliteit (vitaminen B2, B5, B6, B12, C en ijzer) en de goede werking van uw immuunsysteem (vlier, vitaminen A, B6, B9, B12, C, D, ijzer, zink en selenium). Vitaminen B2, C, E, zink, selenium en mangaan helpen om je cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Vitaminen B2, B5, B6, B12, C en ijzer helpen om vermoeidheid te verminderen en je vitaliteit te behouden. Van vlier, vitaminen A, B6, B9, B12, C, D, ijzer, zink en selenium is dan weer bekend dat zij bijdragen tot de goede werking van je immuunsysteem. 

Voedingssupplementen die bijdragen tot de goede werking van je immuniteit dien je doorgaans gedurende enkele weken in te nemen. Indien nodig kan je daarna de inname van het voedingssupplement nog verderzetten. 

Gerealiseerd in samenwerking met
Pierre Fabre - 20210072 
Next article