Skip to main content
Home » Vrouwen » Reinigen én voeden: zo krijg je een stralende huid!
Vrouwen

Reinigen én voeden: zo krijg je een stralende huid!

gezichtsverzorging
In samenwerking met
logo Natural Self
gezichtsverzorging
In samenwerking met

Er lopen meer mensen rond met (milde) huidproblemen dan personen met een gezonde huid. Vooral schadelijke invloeden van buitenaf zijn de boosdoener, maar met een degelijke reinigingsroutine en een reeks goede producten krijg je de balans weer snel in evenwicht.

Isabelle Ulenaers, zaakvoerster van Natural Self.
Isabelle Ulenaers, zaakvoerster van Natural Self.

“De huid is ons grootste orgaan en dat is niet toevallig: ze vormt een barrière tegen irriterende stoffen én voorkomt vochtverlies”, zegt Isabelle Ulenaers van Natural Self. “Helaas eisen een ongezonde levensstijl, stress, roken, vervuiling en chemische producten hun tol. Huidproblemen zoals een jeukende, te vette of te droge huid komen steeds vaker voor, net als eczeem of acne, dat ook veel volwassenen treft. Aan de oorzaak ligt – los van genetische aanleg – meestal een huid die te weinig gereinigd en van binnenuit gevoed wordt. Daardoor raakt de talgproductie verstoord, met verstopte poriën tot gevolg.”

Ken je huid

“Een diepgaande reinigingsroutine is de basis van elke gezonde huid. Minstens tweemaal per week scrubben, is een must om opgehoopte talg, dode huidcellen en bacteriën te verwijderen. Geen te harde scrubs evenwel, aangezien deze de opperhuid kunnen beschadigen. Omdat onze huid voortdurend verandert, is het noodzakelijk om haar nauwlettend in de gaten te houden: voelt ze tijdelijk wat droger aan, bijvoorbeeld bij warm weer, dan kan je vaker een masker aanbrengen. Is ze wat vetter, dan is frequenter scrubben een goed idee.”

De juiste producten

“Minstens even belangrijk zijn de producten die je smeert. Veel cosmeticamerken leggen vooral een laagje op de huid en schieten zo hun doel voorbij. Wij vertrekken juist van hoe de huid is opgebouwd en welke voedingsstoffen, mineralen en antioxidanten ze nodig heeft. Al onze producten bevatten huideigen ingrediënten die snel worden opgenomen, antibacterieel en ontstekingsremmend werken, de talgproductie reguleren en van binnenuit herstellen. Daardoor biedt Natural Self, dat 100% plantaardig en veganistisch is, de meest uitgebalanceerde voeding aan onze huid.”

Wil je deze producten graag ontdekken?
Dat kan via deze link.

Next article