Skip to main content
Home » Vrouwen » Een gezond(er) gewicht bereiken of behouden: hoe pak je het efficiënt aan?
Vrouwen

Een gezond(er) gewicht bereiken of behouden: hoe pak je het efficiënt aan?

In samenwerking met
Hilde Marinus, oprichter van Equilibre3.
In samenwerking met
Hilde Marinus, oprichter van Equilibre3.

Er zijn heel wat momenten in je leven waarbij een gezond(er) gewicht bereiken of behouden vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan is. Volwaardige vervangmaaltijden, onder begeleiding van een erkend diëtist, zijn dan een handig hulpmiddel. Hilde Marinus, oprichter van Equilibre3, legt uit waarom.

“Voor of na een zwangerschap, als je een drukke job combineert met een gezin, tijdens de menopauze … het kan een dagelijkse uitdaging zijn om aan je gezondheid te werken. Het goede nieuws? Het kan makkelijker. Volwaardige vervangmaaltijden, als onderdeel van een totaal plan van aanpak onder begeleiding van een erkende diëtist, kunnen een efficiënt hulpmiddel zijn om een gezond gewicht te krijgen of behouden. Bovendien zijn de Equilibre3 vervangmaaltijden na een weekend of feestje makkelijke en gezonde alternatieven om als ‘damage control’ in te zetten.”

Eén vervangmaaltijd bevat 30% van alle voedingsstoffen die je per dag nodig hebt en dit in slechts 200 à 250 kcal.

Veel voedingsstoffen, weinig calorieën

“Eén Equilibre3-vervangmaaltijd bevat 30% van alle voedingsstoffen zoals eiwitten, essentiële vetzuren, koolhydraten, vezels, vitamines, mineralen en sporenelementen die je per dag nodig hebt, in slechts 200 à 250 kcal. Zo is het makkelijker om zonder tekorten je energie-opname te beperken en efficiënt een gezond gewicht te bereiken. Ook heeft deze optimale aanbreng van voedingsstoffen een gunstig effect op je gezondheid.”

Totaalaanpak met erkende diëtisten

“Equilibre3 kiest er bewust voor om via mentoren, uitsluitend erkende diëtisten, te werken. De kracht van Equilibre3 zit in de begeleiding op maat van jouw specifieke situatie. Diëtisten verwierven bovendien de juiste inzichten om de interactie met medicatie of ziekten in te schatten. Overgewicht is immers een trigger voor verschillende gezondheidsproblemen. De EQ3-mentor zoekt wat bij jouw doel past: de voeding deels of tijdelijk volledig vervangen door vervangmaaltijden. Hij of zij coacht je stapsgewijs naar drie gezonde maaltijden per dag. En blijft je motiveren zonder zaken te verbieden, wel door inzicht te geven in gezonde eet- en actievere leefstijlkeuzes. De mentor is je buddy tijdens en na je traject.”

Next article