Home » Vrouw & Kind » Hoe doen die andere mama’s dat?
Familie

Hoe doen die andere mama’s dat?

Evelien, mede-oprichtster van Mama Baas.

Eind 2014 startten uitgeefster Evelien en journaliste Sofie een community voor mama’s. Vijf jaar later bereikt ‘Mama Baas’ zo’n 300.000 mama’s per maand.

“Toen ik mama werd van mijn eerste dochter, was ik overal ‘de eerste’”, zegt Evelien. “Mijn dochter was het eerste kleinkind, het eerste kindje in mijn vriendengroep,… Wij waren vroeg’. Met als gevolg dat ik alles alleen moest ontdekken. It takes a village to raise a child, zeggen ze weleens. Maar mijn village voelde echt klein.”

“Toen ik mama werd van mijn tweede dochter, na een moeilijke zwangerschap, werd mijn nood nog groter. Ondertussen had ik Sofie leren kennen, een mama/vriendin die mijn twijfels en verzuchtingen deelde. Enter ‘Mama Baas’, een online platform voor en door mama’s én met de hulp van experten.”

In één woord: herkenbaar

“Ondertussen zijn we vijf jaar later – ongelofelijk – en is de community blijven groeien. Mama Baas is een plaats waar geen taboes zijn: niets is onbespreekbaar, iedereen is open en eerlijk. Waar je hopelijk steun vindt, veel dingen zal herkennen. Een traan kan laten, maar ook heel hard kan lachen.”

“Na vijf jaar Mama Baas heb ik voor geleerd dat niemand een magische formule heeft. Die andere mama’s doen ook maar wat! En niemand doet het op exact dezelfde manier. Dat is geweldig, want je kan echt je eigen weg zoeken als mama. De enige valkuil? Dat we heel snel kritiek geven op elkaar. ‘Waarom geeft ze geen borstvoeding maar de fles?’ of ‘Laat ze nu echt haar kind op de grond krijsen in de supermarkt?’”

“Daarnaast moet je ook beseffen dat alles slechts een fase is. Als het vandaag moeilijk is, is het morgen misschien geweldig – of dan toch misschien overmorgen….”(lacht)


NIEUWE APP

Voor wie een houvast zoekt tijdens de zwangerschap of de eerste maanden met baby, is er sinds begin dit jaar de ‘Mama Baas’-app.

De app bevat twee kalenders, eentje voor tijdens je zwangerschap en eentje voor tijdens het eerste levensjaar van je baby. Wat je kan verwachten? Elke dag een nieuwe tip, quote of weetje. Hoe verandert jouw lichaam tijdens de zwangerschap? Hoe ontwikkelt je baby zich? Deze app helpt je elke dag wat verder op weg.

De digitale applicatie Mama Baas is er voor Android en IOS. ‘Mijn zwangerschap van dag tot dag’ is gratis. ‘Het eerste levensjaar van jouw baby’ kost € 3.49. Uitgever: Lannoo.


Mama Baas wordt uitgegeven door Lannoo en vind je op mamabaas.be. Check ook de pagina op Facebook en Instagram ⬇️.

https://www.instagram.com/p/B8QZQY8l_aH/
Next article