Skip to main content
Home » Vrouw & Kind » Fashionista en influencer Tiany Kiriloff geniet van het moederschap en haar gezin
Familie

Fashionista en influencer Tiany Kiriloff geniet van het moederschap en haar gezin

Tiany Kiriloff met haar dochters Eloïse (10) en Otilia (4).

“Als mama moet je vooral leren relativeren”

Modegoeroe Tiany Kiriloff (41) reist als influencer de wereld rond, maar vindt een warm familienest minstens even belangrijk dan de nieuwste modetrends. En hoewel ze op haar Instagramaccount het perfecte leven lijkt te leiden, krijgt ook zij te maken met de kleine obstakels van het moederschap. Tijd voor een gesprek over taboes, maar vooral over relativering.

Tekst: Sandra Gasten – Foto’s: Kris Van Exel

Het is woensdagnamiddag wanneer we aan de woning van Tiany Kiriloff in Eksaarde arriveren. Dochters Eloïse (10) en Otilia (4) maken met wat kabaal hun zakken voor de balletles klaar. “Het is hier vaak een gezellige drukte”, lacht ze. “Maar dat hoort bij een gezin. In de week gaat het er misschien druk aan toe, maar het weekend houden we voor familie en is er tijd om te onthaasten.”

Heb jij er altijd van gedroomd om zo’n groot gezin te hebben?

“Dat familiegevoel heb ik allang. Ik ben de oudste uit een gezin van drie. Tot mijn dertiende ben ik in Venezuela opgegroeid aan het strand en het water, waar we met het gezin en vrienden vaak naartoe gingen. We waren een hecht gezin en zijn dat nu nog. Ik zie mijn mama niet elke week, maar ze is wel de eerste die ik bel wanneer er iets scheelt. Mijn man wou ook een groot gezin en dus was de knoop snel doorgehakt. Als het van mij afhing, zou ik zelfs nog een vierde kind nemen. Maar hij vindt het perfect zoals het nu is (lacht).”


Perfectie is onmogelijk. Alles is afhankelijk van het karakter en de wil van je kinderen. Je hebt een plan B en zelfs een plan C nodig tijdens de opvoeding.


Wanneer is dat moedergevoel bij jou ontstaan?

“Ik heb me nooit de vraag gesteld of ik wel mama ging worden. Dat moedergevoel was een evidentie. Misschien heeft dat met mijn Zuid-Amerikaanse roots te maken, waarbij vrouwen vaak mama’s worden? Ik heb me mijn drie kinderen alleszins nog geen minuut beklaagd. Mijn eerste dochter kreeg ik op mijn 29ste en dat leek me de ideale leeftijd om een eerste kind te krijgen. Gelukkig is onze kinderwens zonder obstakels verlopen.”

Is je leven veel veranderd sinds je moeder bent?

“Veel mensen vragen aan mij hoe ik de opvoeding van drie kinderen combineer met mijn werk. Maar eigenlijk sta ik daar weinig bij stil. Uiteraard is mijn leven veranderd. Het huishouden en het gezin runnen vragen organisatie en structuur, maar dat lukt vrij goed. Bovendien moet ik er vrede mee nemen dat het huis wat meer overhoop staat en dat er kinderspullen tussen de mooiere interieurobjecten staan. Maar daar leer je mee leven. Die relativering is belangrijk.”

Zijn er zaken van het moederschap waar je je niet op hadden kunnen voorbereiden?

“Absoluut. Het begint al bij de bevalling. Elke bevalling is natuurlijk anders, maar het is een brutale bedoening die minder romantisch is dan ze wordt voorgesteld. Bepaalde zaken werden op voorhand beter uitgelegd, zodat er tijdens de bevalling minder verrassingen zijn. Maar gelukkig ben je snel heel wat zaken vergeten.”

Is er soms te veel druk op de moderne mama om alles perfect te doen?

“Jazeker, maar perfectie is onmogelijk. Laat alles zijn zoals het is en toon respect voor ieder zijn manier van opvoeden. Probeer een middenweg te vinden op bijvoorbeeld het vlak van voeding of speelgoed. De ideale situatie is onmogelijk, want alles is afhankelijk van het karakter en de wil van je kinderen. Je hebt een plan B en zelfs een plan C nodig tijdens de opvoeding. Verwacht ook niet te veel van je kinderen. Laat ze een namiddag niksen, tv kijken of knutselen. Dat kan even inspirerend werken.”

Op Instagram lijk jij een gelukkige mama. Ervaar jij soms ook alledaagse problemen?

“Tuurlijk, ik ben ook een gelukkige mama. Ik ben tevreden met mijn leven, maar niet alles is rooskleurig. Er zijn moeilijke momenten, net zoals bij andere kinderen, maar ik probeer ze te relativeren. Ze horen bij het moederschap. Gelukkig heb ik gezonde en brave kinderen. Zij hebben net zo goed hun goede en slechte dagen, maar dat is part of the deal. Het is kwestie om ermee om te gaan op de best haalbare manier en te proberen er het beste van te maken. Mijn mama is Chileense, mijn vader Nederlander. Ik heb gelukkig veel van die Zuid-Amerikaanse nuchterheid geërfd.”


Mijn kinderen kan ik niet zomaar mijn eigen stijl opleggen, die kiezen hun kleding zelf uit (lacht).


Voor je job reis je de wereld rond. Is dat onregelmatige leven makkelijk te combineren met je gezin?

“Gelukkig kan ik rekenen op een fantastische vrouw die me helpt. Ze heeft zelf vier kinderen en neemt de onze er met plezier bij. Zij gaat ze om half vier aan de schoolpoort oppikken, omdat het voor ons onmogelijk is om er op tijd te zijn. En onze ouders wonen iets te ver en willen we er niet mee belasten. Wanneer wij rond zes uur arriveren, zijn de kinderen al wat meer op hun gemak thuis.”

Ondanks de hectiek slaag je er toch in om er hip uit te zien. Hoe doe je dat voor jezelf en je kinderen?

“Ik vind dat er heel wat mogelijkheden zijn om er als mama toch hip uit te zien. Combineer een leuke sweater met een jeans en sneakers bijvoorbeeld. Of draag kleding met prints waar je de vlekken minder op ziet. Een lange jurk met cowboylaarzen en je ziet er modieus uit. Draag vooral waar je je goed in voelt. Doe je eigen ding. Ik ben mij niet anders gaan kleden sinds ik moeder werd. Ik volg nog steeds de trends en ben graag met mode bezig. En mijn kinderen kan ik niet zomaar mijn eigen stijl opleggen, die kiezen hun kleding zelf uit (lacht). Maar die zin voor mode hebben ze natuurlijk wel deels geërfd.”

https://www.instagram.com/p/B6vje7ZH-0h/
Next article