Skip to main content
Home » Voeding » “Het wordt steeds makkelijker om gezonde keuzes te maken”
Voeding

“Het wordt steeds makkelijker om gezonde keuzes te maken”

In samenwerking met
Emilie Noë, Expert Voeding & Gezondheid Fevia.
In samenwerking met
Emilie Noë, Expert Voeding & Gezondheid Fevia.

Wat is gezonde voeding? Stel de vraag en je krijgt de meest uiteenlopende antwoorden. (Sociale) media, influencers en reclame brengen ons met elke hype verder down the rabbit hole. Waar schuilt het bos nog door de bomen? When in doubt, in science we trust.

We willen het allemaal wel, gezond leven, maar de zoektocht naar correcte informatie kan moeizaam zijn. Zo is trop altijd te veel, ook bij diëten en extremen. De term ‘quick fix’ licht een tipje van de sluier op: evenmin een langetermijnoplossing. Hoe dan wel? Een evenwichtige levensstijl is the way to go. Het recept voor meer balans bestaat uit minstens 5 ingrediënten: lichaamsbeweging, slaap, minder chronische stress, mentale gezondheid en een evenwichtig voedingspatroon als smaakmaker op jouw bord. Maar hoe blijf je overeind als die ene goedbedoelde raad je doet wankelen? Deze 3 tips helpen je op weg:

Tip 1

De grootste gezondheidswinst boek je door meer volkoren granen, groenten & fruit, peulvruchten en noten & zaden toe te voegen aan jouw bord. Goed nieuws: België staat internationaal bekend om haar kwalitatieve voeding. En voedingsbedrijven blijven de kwaliteit en voedingswaarde van jouw producten continu verbeteren, zodat het steeds makkelijker wordt om gezondere keuzes te maken.

Tip 2

Er is niets mis met bewerkte voeding, ondanks haar huidige reputatie. Wist je dat koffie, havervlokken en volkorenbrood bijvoorbeeld heel wat bewerkingen ondergaan? Zonder zijn ze niet eetbaar. Laat je leiden door de nutritionele kwaliteit van een product. De Nutri-Score kan hierbij helpen, maar gebruik hem wel zoals het hoort. De score duidt binnen eenzelfde categorie de gezondere keuze aan, vergelijk dus geen ontbijtgranen met melkproducten.

Tip 3

Voeding is geen kwestie van ‘gezond’ of ‘ongezond’. Voor alles – ja, ook dat ijsje of die praline – is er een plaats en tijdstip. Geniet maximaal, eet met mate en varieer!

Ziezo, een geïnformeerde foodie is er twee waard 😊.

Veel leesplezier en smakelijk!

Benieuwd hoe Belgische voedingsbedrijven de gezondere keuzes gemakkelijker maken?

Next article