Skip to main content
Home » Uit in België » Hippodrome de Wallonie: altijd op kop
Sponsored

Ondanks de uitdagingen van de sector geeft de enige Waalse paardenrenbaan blijk van een grote gedrevenheid.

In België is er, in tegenstelling tot andere Europese landen, geen school of sportclub waar je de knepen van het vak van driver of jockey kunt leren. De Hippodrome de Wallonie is zich hiervan bewust en zet zich in om de sport bekend te maken en nieuwe passies aan te wakkeren.

Draf- en galoprennen

De Hippodrome de Wallonie in Bergen organiseert jaarlijks een zestigtal draf- en galoprennen (die vaak tijdens de week plaatsvinden, namelijk op dinsdagen en donderdagen). Twee daarvan zijn zeker het vermelden waard:

  • De Grote Prijs van Wallonië: sinds de eerste editie in 2000 verwelkomt deze internationale aangespannen wedstrijd elke eerste zaterdag van augustus de grootste namen uit de draverij. De race wordt gelopen over 2.300 m met autostart, en is de enige Groep I-race in België. Met 180.000 euro heeft de Grote Prijs de grootste prijzenpot op het Belgisch grondgebied, vergelijkbaar met een paardenraceversie van de GP van Spa Francorchamps in de F1.
  • De finale van de Tour Européen du Trotteur Français:  bij deze internationale aangespannen wedstrijd nemen de grootste Franse dravers van de discipline het tegen elkaar op. Deze race over 2.300 m met autostart is de enige Groep II-race die in België wordt gelopen. Bovendien heeft de Grote Prijs van Allerheiligen, die eind oktober wordt gelopen, met 100.000 euro de grootste prijzenpot van dit circuit.

Veelzijdige infrastructuur

Alle infrastructuur is te huur, al dan niet voor de organisatie van paardensportevenementen. Zo wordt er sinds twee jaar een halve marathon gelopen op de Hippodrome. De site is groot en kan naar wens worden aangepast. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat veel bedrijven er hun evenementen of teambuildings organiseren.

22 oktober: sport- en familiedag

Op zaterdag 22 oktober, ter gelegenheid van de finale van de Tour Européen du Trotteur Française, kunnen kinderen in een ‘kids corner’ deelnemen aan allerlei gratis activiteiten: schminken, ballonsculpturen, circusspellen met Halloween als hoofdthema enz. Voor de foodies zullen er foodtrucks met zoete en hartige lekkernijen zijn.

Tegelijkertijd is er een presentatie van jonge dravers onder de 2 jaar – die op woensdag 26 oktober te koop zullen worden aangeboden – en vinden er verschillende aangespannen wedstrijden plaats, waarvan er twee deel uitmaken van een Interreg-project (EQWOS). Het doel van dit project is de paardensector een impuls te geven door de samenwerking van verschillende actoren die de hele sector vertegenwoordigen en elk hun expertisedomein hebben. Het prijzengeld voor deze twee races zal meer dan € 50.000 bedragen.

Naast deze aangespannen drafrennen kunnen bezoekers tijdens de double-sulkyrace naast een professionele driver plaatsnemen en deelnemen aan een echte race waarop weddenschappen worden afgesloten. Een unieke en onvergetelijke ervaring. Sensatie gegarandeerd!

Next article