Skip to main content
Home » Trots op België » Waals-Brabant, de ideale bestemming voor een lentetripje
Trots op België

Waals-Brabant, de ideale bestemming voor een lentetripje

Met dank aan
De Sint-Gertrudiskerk van Nijvel.
Met dank aan
De Sint-Gertrudiskerk van Nijvel.

Daar is de lente! Om de terugkeer van de mooie dagen te vieren biedt Waals-Brabant tal van activiteiten voor wie de regio wil bezoeken. Van attractieparken tot thematische of speelse uitstapjes en wandelingen: er is voor elk wat wils.

Tekst: Diane Theunissen

Geniet van een dagje vol zon in Walibi of Aventure Parc

Zin in een leuk dagje met het gezin vol adrenaline, spanning en sensatie? Je hoeft het niet ver te zoeken: op 19 maart opent Aventure Parc opnieuw zijn deuren. Het avonturenpark met 24 parcours en 240 spelletjes heeft meerdere verrassingen voor jou in petto. Het beroemde Walibi gaat dan weer opnieuw open op 2 april en blijft de hele paasvakantie open.

Ontdek opnieuw het kind in jezelf met de Totemus-schattenjachten

Voor wie dol is op raadsels, speelse wandelingen en andere schattenjachten, heeft Waals-Brabant onlangs 15 wandelingen uitgedacht die voor iedereen toegankelijk zijn: de Totemus-schattenjachten. Op de gratis app van Totemus kunnen bezoekers een wandeling uitkiezen. Tijdens deze wandeling moeten ze vragen beantwoorden om naar de volgende stappen van hun tocht te kunnen. Deze wandelingen van ongeveer twee uur zijn verspreid over verschillende gemeenten van Waals-Brabant en bieden een ideale gelegenheid om de benen te strekken en tegelijk meer te weten te komen over de omgeving: van de bunker van Waver tot de klokkenman Jean de Nivelles. Opnieuw dus voor ieder wat wils.

Fiets door de provincie om het plaatselijke patrimonium te ontdekken

Voor wie zich liever verplaatst met de fiets biedt Waals-Brabant eveneens thematische uitstappen waarin fietsers het patrimonium van de regio kunnen ontdekken. De ritten worden meestal over twee dagen gespreid en hebben drie specifieke thema’s: geschiedenis, kunst en patrimonium. ‘In de voetsporen van Napoleon’ brengt je midden in het strijdgewoel, ‘In het spoor van monniken en ridders’ brengt je dan weer langs de abdij van Villers-la-Ville, de Sint-Gertrudiskerk van Nijvel en Kasteelbrakel: een uitnodiging om het Brabantse patrimonium te ontdekken. Liefhebbers van kunst en cultuur zijn weg van het parcours ‘Land van kunstenaars’, waarin het universum van drie iconische kunstenaars van de regio in de kijker wordt gezet: Hergé, Jean-Michel Folon en Marthe Donas. Naast tal van suggesties over wat er te bezoeken valt, meldt elk parcours ook waar je kunt overnachten. Sommige plekken hebben het label ‘Bienvenue Vélo’ (Fiets Welkom) gekregen: zij voldoen aan enkele criteria die wielertoeristen zeker zullen waarderen. De ideale gelegenheid om de pareltjes van de regio te ontdekken en tegelijk te genieten van een optimaal comfort!

Next article