Skip to main content
Home » Summer Vibes » Zomeruitjes voor het hele gezin in Waals-Brabant
Summer Vibes

Zomeruitjes voor het hele gezin in Waals-Brabant

In samenwerking met
In samenwerking met

Tentoonstellingen, wandeltochten en ontdekkingen in de buitenlucht: wat staat er deze zomer te gebeuren in Waals-Brabant? We hebben een leuk programma voor u voorbereid om deze boeiende regio met de kinderen of met vrienden te (her)ontdekken.

Napoleon

De provincie Waals-Brabant telt 1001 bezienswaardigheden, maar de Abdij van Villers-la-Ville is absoluut een van de mooiste! Ze is geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië en neemt u mee op een reis doorheen de tijd, midden in de natuur. U kunt deelnemen aan tal van activiteiten die speciaal worden georganiseerd voor gezinnen.

Een andere attractie, en niet de minste, is het Slagveld van Waterloo. Deze zomer kunt u er twee tentoonstellingen bezoeken: ‘Napoleon: van Waterloo tot Sint-Helena, de geboorte van de legende’, in het Memorial van Waterloo 1815 en ‘Het Keizerrijk in Playmobil®’ in het Wellington Museum. Kinderen zullen zich vergapen aan de installaties die het leven van de Keizer uitbeelden met hun favoriete Playmobilfiguurtjes.

Kom tot rust in het Solvay-park

In Louvain-la-Neuve kunt u in het Musée L nog tot 25 juli de tentoonstelling ‘Kunst en rituelen’ bezoeken. Deze mysterieuze en boeiende tentoonstelling biedt een moment van ontspanning door museumobjecten tot leven te brengen. Voor de kinderen is er ook een gratis activiteitenboekje.

Tot slot, als u een passie hebt voor kunst, moet u zeker de Stichting Folon en de tentoonstelling ‘De affiches van Folon’ bezoeken. Hier zijn ook activiteitenboekjes beschikbaar voor kinderen. Het museum bevindt zich in het fantastische Solvay-park, waar u helemaal tot rust kan komen.

Next article