Skip to main content
Home » Summer Vibes » Walking on sunshine … met (h)eerlijke schoenen!
Sponsored

Leef jij ook helemaal op in de zomer? De lange en zonnige dagen zijn ideaal om eropuit te trekken. Liefst natuurlijk met schoenen die zo goed zitten dat je de hele dag op wolkjes loopt. Als dat dan ook nog eens duurzame en eerlijk geproduceerde exemplaren zijn, kunnen jouw zomerdagen niet meer stuk! 

De ideale zomerschoenen kiezen

Hoe kies je de ideale zomerschoen? Als comfort voor jouw voeten belangrijk is, neem dan tijdens de warmste maanden van het jaar zeker schoenen die goed zitten. Denk eraan dat je voeten door het stappen en door de warmte in de loop van de dag wat opzwellen. Ook zweet kan irritatie en ongemak geven. Daarom is het belangrijk om in de zomer schoenen te dragen die comfortabel, licht, ademend en flexibel zijn, maar tegelijk je voeten goed omvatten en ondersteunen. Je wandelt in de zomer nu eenmaal heel wat af, denk maar uitstapjes op vakantie of lange wandelingen met vrienden of familie. 

Supercomfortabel en stijlvol

Met de schoenen van Mephisto kan je comfortabel de hele dag rondlopen zonder pijnlijke voeten of gewrichten. Het merk staat dan ook al jaren bekend om haar supercomfortabele en stijlvolle schoenen voor dames en heren. Nieuw in het aanbod zijn de eigentijdse én duurzame ‘Nature is Future’-sneakers: heerlijk luchtig en perfect bij elke zomeroutfit! Ook in je reiskoffer neem je ze heel makkelijk mee, want het vegan materiaal is soepel en vederlicht.

Origineel is ook dat er slechts één model is voor dames en heren, dus met die keuzestress hoef je al niet af te rekenen. Gelukkig maar, want uit alle kleuren kiezen is al moeilijk genoeg. Ga je voor de sportieve look met sneakers in wit, zwart of donkerblauw, hou je meer van pastel of neem je toch knallend oranje, rood, geel of blauw? 

Gerecycleerde zomerschoenen

Mephisto zet met zijn nieuwe schoenenmerk een extra stap naar meer duurzaamheid. Zo zijn deze (h)eerlijke zomerschoenen ontworpen in Frankrijk en 100% geproduceerd in Europa. Jouw sneakers zijn dus gemaakt in goede arbeidsomstandigheden. Ook de natuur vaart wel bij de zomerschoenen van Nature is Future. Ze zijn namelijk niet alleen recycleerbaar na hun lange levensduur, maar ze bestaan ook zelf grotendeels uit gerecycleerde – en volledig traceerbare – materialen zoals hergebruikte plastic flessen en gerecycleerd karton en textiel. Mephisto trekt die eco-aanpak zelfs door naar de gerecycleerde verpakking en de CO2-neutrale levering. 

Een zonnige toekomst voor iedereen

We weten allemaal dat de textiel- en schoenenindustrie belastend is voor mens en planeet. Gelukkig zijn er intussen steeds meer producenten zoals Mephisto die het voortdurend beter willen doen. Het is nu aan de bewuste consument om de juiste keuzes te maken. Zo gaan we stap voor stap richting een ecologische en meer positieve toekomst. Misschien is deze zomer daar de ideale periode voor.

Next article