Skip to main content
Home » Summer Vibes » Van unieke winkels, gezellige horecazaken tot instawalls: dáárom moet je in Roeselare shoppen
Summer Vibes

Van unieke winkels, gezellige horecazaken tot instawalls: dáárom moet je in Roeselare shoppen

In samenwerking met
Dorien Naert, gedreven shopmanager van interieur- en outdoorzaak Dhondt.
In samenwerking met
Dorien Naert, gedreven shopmanager van interieur- en outdoorzaak Dhondt.

Winkelen in Roeselare: dat is genieten van gevestigde waarden, exquise boetieks, jonge starters en instawalls, evenementen en gezellige horecazaken. “Je vindt alles op wandelafstand van elkaar en in de gemoedelijke sfeer van een kleine stad”, zegt Dorien Naert, gedreven shopmanager van interieur- en outdoorzaak Dhondt. Ze zet voor ons de voordelen nog eens op een rijtje.

Tekst: Sandra Gasten – foto: Maarten Devoldere

1

Van vertrouwde winkels tot exquise boetieks

“Roeselare heeft een mix van vertrouwde en gespecialiseerde zaken, waarvan sommige al decennia lang bestaan en waar soms al de derde generatie of meer aan zet is, én van nieuwe handelszaken waar jonge zaakvoerders met een frisse blik nieuwe concepten introduceren. Naast de winkelketens langs de winkel-wandelas Ooststraat vind je exquise boetieks en leuke winkels, ook in de zijstraten. Voor ieders portefeuille is er wat wils. Je kan hier moeiteloos een volledige dag komen spenderen.”

2

Beleving, beleving én beleving

“De stad en de vzw Shopping & Centrum Roeselare doen er alles aan om de beleving in het centrum zo sterk mogelijk te maken en het winkelhart optimaal te laten kloppen. Al in mei gaan de stadsmedewerkers op pad om bloemen aan te planten, bloemenmanden op te hangen en al het groen te onderhouden. De instaroute #VANRSL, met 15 nieuwe hotspots, gidst je nu via instagrammuren in winkels en outdoorinstallaties door het winkelcentrum. Tussendoor even op adem komen, kan in een van de vele horecazaken waar je kan genieten van een drankje. Ook voor wie ’s avonds de dag wil afsluiten met een lekker etentje, is er keuze genoeg. Van een deftige bistro tot een tweesterrenrestaurant: kies waar je het meest zin in hebt.”

3

Koopjesevents

“Traditioneel start de zomer met vier dagen lang shoppen. Van vrijdag 25 tot maandag 28 juni vinden de Batjes plaats: een iconisch koopjesweekend dat al meer dan tachtig jaar bestaat en dat traditioneel wordt geopend door de Roeselaarse reuzen. Concerten zijn er dit jaar niet, maar er zullen des te meer straatanimatie en doe-activiteiten voor de kleinsten zijn en de ouders kunnen terrassen op de Grote Markt en het Stationsplein. Ook in het najaar valt er vanalles te beleven in ons winkelhart. Op 4 september is er het straatmuziekfestival, op 11 september Flair Chillax en op 17 en 18 september het VIP Shoppingweekend. Een maand later is er het Weekend van de Klant op 2 en 3 oktober en  de Week van de Belgische Mode tussen 11 en 15 oktober. Op 26 november vindt Black Friday plaats. Genoeg momenten om je slag te slaan dus!”

Snuif je na het winkelen graag wat cultuur op? Treed in de wielsporen van Jempi Monseré in het wielermuseum KOERS, bezoek de brouwerij Rodenbach of beklim de 256 trappen van de Sint-Michielskerk.

4

Vers en lokaal kopen op de dinsdag- en vrijdagmarkt

“Op dinsdag kan je het winkelen combineren met de wekelijkse markt op de Grote Markt, het Polenplein en de Botermarkt. Dat is zowel voor toeristen als echte Roeselarenaren een echte gebeurtenis. Op vrijdag tussen 15 en 19 uur koop je rechtstreeks bij de boer op de Lokaalmarkt in de ontwijde Sint-Amandskerk op het De Coninckplein. En terwijl je bengels er zich kunnen uitleven in het kinderatelier, kan jij van een lekker aperitiefje nippen.”

5

Parkeer veilig en goedkoop

“Tijdens je winkeluitje kan je je auto parkeren in een van de drie ondergrondse parkings of op de Moermanparking in het centrum. Het is veilig én goedkoop, want het eerste uur is zelfs helemaal gratis. Daarna betaal je slechts 1,25 euro per uur. Op zaterdag, vanaf 12u, kan je daar zelfs lekker lang parkeren en betaal je slechts 1 euro voor 4 uur parkeren. Kom je met je kinderen? Leen dan een gratis buggy in het Buggypunt op de Munt.”

6

Geef eens een Kadobon cadeau

“Wil je iemand verrassen met een cadeautje, maar weet je zelf niet wat te kopen? Dan is de Roeselare Kadobon wellicht wel handig. Je koopt hem bij Toerisme Roeselare, de Standaard Boekhandel of Arhus. Hij is geldig bij meer dan 200 handels- en horecazaken in de stad. Je herkent de handelaars aan de sticker op de etalage. Af en toe slaan enkele handelaars de handen in elkaar en lanceren een nieuw idee.  Er was in het verleden al de Muntbox, Hou van Mei enzovoort.

7

Cultuur en natuur op wandelafstand

“Snuif je na het winkelen graag wat cultuur op? Treed in de wielsporen van Jempi Monseré in het wielermuseum KOERS, bezoek de brouwerij Rodenbach of beklim de 256 trappen van de Sint-Michielskerk. Duik je liever het groen in? Ontspan in het uitgestrekte stadspark dat uit vijf delen bestaat: Sint-Sebastiaanpark, Geitepark, park Grote Bassin, park in de Kattenstraat en Noordhof. Met speeltoestellen en een openbaar barbecuetoestel is er buitenpret voor jong en oud, voor speelvogels en lekkerbekken. Bijkomend voordeel is dat alles op wandelafstand ligt van het centrum.”


Next article