Skip to main content
Home » Summer Vibes » “Vakantie nemen kan later nog, deze zomer ga ik voluit voor mijn carrière”
Summer Vibes

“Vakantie nemen kan later nog, deze zomer ga ik voluit voor mijn carrière”

DJ MANDY

Deze zomer wordt voor de 26-jarige hard dance-dj en producer Mandy Praet uit Gent nog legendarischer dan de vorige, zeker nu ze haar tienjarig jubileum als DJ MANDY viert. In juli maakt ze haar debuut op de mainstage van Tomorrowland, daarna trekt ze Europa en Azië door.

De mainstage op Tomorrowland, dat moet een droom zijn die uitkomt? 

“Tomorrowland is één van de grootste dancefestivals, het publiek komt vanuit alle werelddelen. In maart stond ik al op de wintereditie in Alpe d’Huez, maar deze zomer mag ik zelfs twee keer optreden: op 20 juli op de mainstage, op 28 juli in The Rose Garden. Naast artiesten als Anyma en Amelie Lens: fantastisch! Maar voorlopig zijn mijn zenuwen nog onder controle.” (lacht)

Je speelde dit jaar onder meer al in Vegas en Mexico. Waar kunnen we je deze zomer zien? 

“Binnenkort sta ik op Sunrise Festival in de Lilse Bergen, daarna trek ik naar Airbeat One in Duitsland en naar Hype’O Dream in Waregem. Ik mag ook optreden voor de olympiërs in Parijs. Van Europa tot Azië: er staat nog heel wat in mijn agenda.” 

Je was amper vijftien jaar oud toen je startte als dj. Hoe is muziek in je leven gekomen? 

“Mijn vader was ook dj, dus ik heb altijd veel deuntjes van hem gehoord. Op mijn zevende kreeg ik een cd met jump-muziek. Als tiener maakte ik in mijn kamer een eerste dj-set die ik op muziekplatform Soundcloud zette en waarmee ik meteen 20.000 plays haalde. Plots kwam ik in contact met een boekingsagent en kreeg ik een contract.

Ik ben gestopt met school en ben volop voor muziek gegaan. Ik heb geen makkelijke jeugd gehad: mijn ouders zijn gescheiden op mijn derde, ik werd gepest op school,… Die dingen hebben me gemaakt tot wie ik nu ben: een zelfstandig en gedreven persoon.” 

In juli maak ik mijn debuut op de mainstage van Tomorrowland, een droom die uitkomt!

Had je ooit verwacht dat je zou staan waar je nu staat? 

“Toen ik mijn eerste stappen zette in clubs, had ik nooit kunnen denken dat ik op mijn leeftijd al zo’n carrière zou hebben. Wereldwijd zijn er fans die mij kennen van mijn optredens en mijn eigen sound. Ik heb ook elke eerste maandag van de maand om 23 uur ook mijn eigen show op One World Radio van Tomorrowland: MANDY Mondays. Daarnaast krijg ik meer en meer bekendheid door mijn eigen remixes. Zo kregen de remixes voor Tiësto, Steve Aoki en Dimitri Vegas & Like Mike meer dan 65 miljoen streams. Wanneer ik iets wil, ga ik er voluit voor. Maar het blijft bizar dat dit aan het gebeuren is.” (glimlacht)

Heb je tussendoor nog tijd om op vakantie te gaan? 

“Vaak combineer ik een dj-set in het buitenland met een bezoek van enkele dagen aan dat land. Wanneer de zomer gedaan is, zal ik wel wat extra tijd nemen om te ontspannen, maar de komende maanden is dat nog niet aan de orde. Dj’en is een droom die uitkomt, ik moet er nu voor gaan.” 

Loop je in de zomer zelf nog graag rond op festivals? 

“Absoluut. Ook als ik zelf niet moet draaien, trek ik graag naar de weide. Ik kijk uit naar Beauville Festival in het Kasteel van Ooidonk in Deinze. Ook Tomorrowland wordt uiteraard een hoogtepunt. Wanneer ik in België of Nederland moet draaien, komen mijn vrienden vaak mee. Zo kan ik werk en plezier combineren.” 

Next article