Ontdek hieronder het recept voor mosselen met limoengras en chilipeper op de barbecue door chef Peter De Clercq uit het boek Grillmasters.
Fotograaf Heikki Verdurme
DUUR – MINDER DAN 30 MINUTEN | AANTAL PERSONEN – 4
Ingrediënten
3 eetlepels rijstolie
1 ui, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
3 stengels limoengras, waarvan 2 fijngehakt
3 cm galanga, (Aziatische supermarkt), geraspt
2 rode chilipepers, fijngehakt
het sap van 2 limoenen
2 eetlepels vissaus
1 bos basilicum
1 bos koriander
1 kg mosselen
Tip
Galanga is een variant van gember, maar smaakt net iets verfijnder. Het is een typisch ingrediënt uit de Thaise keuken en wordt soms zelfs Thaise gember genoemd. Vind je geen galanga? Gebruik dan gerust gember.
Bereiding
- Doe de rijstolie in een gietijzeren wok en zet op het rooster van je barbecue. Voeg de ui en de knoflook toe en stoof aan tot de ui glazig is. Voeg het fijngehakte limoengras toe, de galanga, de chilipepers, het limoensap en de vissaus.
- Leg de basilicum en de koriander op een grillplaat met gaatjes of een fijn rooster. Schik er de mosselen op. Leg de overgebleven limoenstengel in de houtskool. Plaats het rooster met de mosselen op je barbecue en laat de mosselen garen tot ze opengaan.
- Doe de mosselen bij de saus en schud om te mengen. Serveer in een grote schaal om te delen.