Home » Summer Vibes » Outdoor living met een milieuvriendelijke barbecue op gas
Summer Vibes

Outdoor living met een milieuvriendelijke barbecue op gas

Zomer! Tijd om met z’n allen naar buiten te trekken. We maken heerlijke gerechten klaar in onze buitenkeuken, steken de barbecue aan of gaan kamperen met de tent of mobilhome. Hou je het op zo’n momenten graag makkelijk? Met de juiste gasfles is het feestje nooit veraf én het is nog milieuvriendelijk ook!

Tekst: Sandra Gasten

Met vrienden aperitieven in de tuin en daarna gezellig buiten koken: het wordt almaar populairder. In steeds meer tuinen verschijnt een buitenkeuken met mini-aanrecht en kookfornuis of een barbecuetoestel om mooie namiddagen en avonden te beleven. Wist je dat je dan voor een makkelijke, snelle en milieuvriendelijke oplossing kan kiezen met gasflessen?

Voordelen van gasbarbecue

Wie gebruikmaakt van een houtskoolbarbecue, laat zich soms afschrikken door het vele voorbereidingswerk. In zo’n geval heb je met een gasbarbecue een handige en snelle oplossing in huis. In geen tijd geniet je van de heerlijkste grillgerechten, met behoud van die typische barbecuesmaak. Sluit je gasfles aan en binnen de 10 minuten is je barbecue op temperatuur. Bovendien kan je de temperatuur makkelijk regelen of constant houden. Ook het rooster van een gasbarbecue na gebruik weer schoonmaken, is erg makkelijk.

Buiten genieten

Ga je graag kamperen met de tent, camper of caravan? Ook dan komen gasflessen goed van pas. Wie als koppel of gezin er graag op uittrekt in de natuur, geniet daardoor op reis van hetzelfde comfort als thuis. Koken, verwarmen, warm water maken: gasflessen maken het allemaal mogelijk.

De fijnstof-uitstoot van een gasbarbecue is aanzienlijk lager dan van een houtskoolbarbecue.

Of wil je op kille avonden genieten van je terras of tuin? Dan is een terrasverwarmer op gas een gebruiksvriendelijke oplossing: kabels of stopcontacten heb je immers niet nodig.

Wie graag buiten vertoeft, heeft liever een tuin met zo weinig mogelijk onkruid. Dan is een thermische onkruidbestrijder de oplossing. Een onkruidbrander op propaan vormt een snel en veilig alternatief voor pesticiden.

Licht en handig

Flessen met propaangas vind je in tuincentra, doe-het-zelfzaken, benzinestations, speciaalzaken in outdoor living en hobbyzaken. Ze zijn in verschillende groottes verkrijgbaar, waardoor je een gasfles kan kiezen die past bij je verbruik. Kies best voor een lichtgewichtfles, want je wil geen al te zware gewichten meezeulen. Bovendien zijn gasflessen makkelijk en veilig op te bergen of vervoeren.

100% duurzaam met biopropaan

Met gasflessen kies je voor een milieuvriendelijke oplossing. De fijnstof-uitstoot van een gasbarbecue is namelijk aanzienlijk lager dan van een houtskoolbarbecue. Wil je nog een stap verder gaan? Kies dan voor een gasfles met biopropaan. Dat wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen zoals plantaardige oliën en restafval. Het gas stoot tot 80% minder CO2 uit. Het is dus niet alleen een makkelijke en snelle energiebron, ze is ook goed voor het klimaat.

Next article