Home » Summer Vibes » Op vakantie in eigen land
Toerisme

Op vakantie in eigen land

Gerrit Elen, blogger ‘Gerrit and the City’.
Gerrit Elen, blogger ‘Gerrit and the City’.
Gerrit Elen, blogger ‘Gerrit and the City’.

Gerrit, de jongeman achter de Belgische travel blog ‘Gerrit and the City’, kiest al jaren bewust voor een vakantie in eigen land. Hij gidst ons langs zijn favoriete plekjes.

België is ondanks zijn beperkte oppervlakte enorm divers en bevat heel wat verborgen pareltjes. Het is bovendien heel eenvoudig om een weekendje op trip te gaan in eigen land. Je hoeft geen dure vliegtickets te boeken of lange afstanden af te leggen en toch heb je het gevoel om even helemaal weg te zijn. Zo kan je het hele jaar door met een beperkt budget op vakantie gaan. Daarnaast steun je onze lokale economie en draag je zorg voor het milieu.

Verborgen parels

Afgelopen winter heb ik ervan genoten om thuis te blijven in mijn nieuwe home sweet home in Berchem, maar zodra de zonnestralen er weer zijn, begint het te kriebelen om op pad te gaan. Daarom is de zomer de periode waarin ik het meest op verkenning ga.

Een van de leukste dingen aan de warme zomerdagen zijn ongetwijfeld de terrasjes met vrienden.

De Rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw is één van mijn favoriete geheime plekjes in België. Ik ga er elk jaar opnieuw naartoe tussen juni en augustus omdat mijn favoriete bloemen dan in bloei zijn. Met zo’n 3.000 verschillende soorten rozen ben je wel even zoet om het park volledig te ontdekken.

Een ander type park van wereldniveau kan je in Limburg terugvinden: de Japanse Tuin in Hasselt is de grootste in heel Europa. Een bezoekje is dan ook steeds een betoverende en ontspannende ervaring. Jezelf verder in exotische oorden wanen, kan in de Lommelse Sahara. Deze verborgen woestijn bestaat uit niets anders dan zand en dennenbomen, met in het midden een helder meer.

De Belgische kust

Uiteraard is de kust een must tijdens de zomermaanden, ook ik kan hier niet aan weerstaan. Het strand heeft als geen ander het vermogen om dat vakantiegevoel op te wekken.

Mijn lievelingssteden aan de kust zijn Oostende en Knokke. In Oostende voelt de fashionista in mezelf zich het meest thuis dankzij de talrijke boetieks, maar ik ben er ook gevoelig aan de Belle Époque geschiedenis, met onder meer de prachtige Koninklijke Gaanderijen langs het strand. In Knokke voel ik mij dan weer aangetrokken tot de rustige en typische sfeer tussen de huizen van Het Zoute, alsook de hippe strandbars om te genieten van een heerlijke cocktail. 

Steden en terrasjes

Over drank gesproken: een van de leukste dingen aan de warme zomerdagen zijn ongetwijfeld de terrasjes met vrienden. In Brussel kan je verschillende sferen opsnuiven volgens de buurt waarin je jezelf vertoeft.

Op het terras van Chez Richard aan de Zavel kan je heerlijk mensen spotten tussen het schone volk, terwijl de terrasjes rond de Sint-Gorikshallen in het centrum de meeste nationaliteiten samenbrengen. In Gent is het terras van kunstencentrum Vooruit een favoriet, terwijl je mij in Antwerpen meestal op het Zuid zal terugvinden, in de buurt rond het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten.

instagram / facebook / blog

Next article