Home » Summer Vibes » Ontspannen midden in de natuur
Sponsored

Een paar dagen of zelfs enkele weken doorbrengen in een groene en ontspannende omgeving, wie wil dat nu niet? Center Parcs biedt een breed scala aan accommodaties, ervaringen en diensten op buitengewone plekken in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland

Liesbeth Vandamme, Sales Director Center Parcs.

Als je wil ontspannen met familie of vrienden, kan je kiezen uit maar liefst 27 parken verspreid over vier landen: vijf in België, zeven in Frankrijk, negen in Nederland en zes in Duitsland, waaronder het park in de Eifel dat eind mei na een volledige renovatie werd heropend. In België is er één aan de kust (De Haan), één in de Ardennen (Vielsalm) en drie in Limburg (Terhills Resort, De Vossemeren en Erperheide). “Oorspronkelijk waren onze parken eerder ontworpen voor korte verblijven, zoals een lang weekend”, legt Liesbeth Vandamme, Sales Director van Center Parcs, uit. “Voor Belgen is het gemakkelijk om er te geraken: de parken liggen op slechts een paar uur rijden van huis. Door de jaren heen is ons aanbod aanzienlijk uitgebreid, vooral met de opening van parken die verder weg liggen. Zo is onlangs een park geopend in Les Landes de Gascogne, in de buurt van Bordeaux en Mont-de-Marsan.” 

Talrijke accommodaties en diensten 

Alle parken beschikken over verschillende accommodaties, aangepast aan elk budget. “Er zijn drie soorten cottages (Comfort, Premium en VIP) met een oplopend comfortniveau, tot een sauna toe”, vertelt Vandamme. “Er zijn ook speciale accommodaties zoals boomhuizen, woonboten en Jungle Dome Cabana’s. Sommige accommodaties liggen zelfs in een bosrijke omgeving, waardoor je omringd wordt door fascinerende dieren. Met een klein beetje geluk kan je er zelfs herten spotten! Andere parken onderscheiden zich door in te zetten op een specifiek thema zoals bijvoorbeeld sprookjes. Het hoeft geen verdere uitleg dat kinderen hier dol op zijn. Daarnaast kunnen bewoners ook steeds kiezen uit een breed aanbod van diensten: van beddengoed en ander linnengoed over catering tot speciale bezorgdiensten. En uiteraard zijn er in elk park talrijke winkels te vinden.”

Er is voor ieder wat wils: wandelen en ravotten in de natuur, sporten op het water
of tot rust komen op de zomerse hotspots.

Waaier aan ervaringen 

Zwembaden spelen overal een belangrijke rol: in de Aqua Mundo vind je golfslagbaden, bubbelbaden, wildwaterrivieren, peuterbaden, enz. Heel wat parken bieden zelfs nog extra avontuurlijke ontspanningsmogelijkheden voor liefhebbers van watersport. En natuurlijk beschikt elk domein over heel wat sportinfrastructuur, recreatie- en speelterreinen voor alle leeftijden, met de mogelijkheid om alle materiaal ter plekke te huren.

Als je wil ontspannen met familie of vrienden, kan je kiezen uit maar liefst 27 parken verspreid over vier landen.

Daarnaast wordt er volop ingezet op creatieve workshops voor kinderen, zoals bijvoorbeeld ‘Make your own iced tea’. Het grootste pluspunt van Center Parcs zijn echter de ervaringen die je kan opdoen in de buitenlucht. De Nature Trail in De Vossemeren is daar een uitstekend voorbeeld van. Je loopt er over kronkelende paden en steekt het water over via gloednieuwe bruggetjes.

De zomer is daar! 

Bepaalde activiteiten zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen. In de zomer zijn de hotspots erg gegeerde plekjes om samen te vertoeven, iets te drinken en comfortabel zittend op een zitzak naar muziek te luisteren. Het is ook de ideale plek voor groepsspelletjes of filmvertoningen op een groot scherm. “De hotspots zijn niet alleen met zorg ingericht, ze zijn ook duurzaam”, verduidelijkt Vandamme. “Dit jaar hebben we ze ontworpen met plaatselijke en volledig biologisch afbreekbare materialen. Daarmee willen we ook voor de natuur zorgen.” De 27 parken vormen tot slot de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Deze domeinen liggen in een toeristisch interessant gebied: in streken met veel bossen, oude gebouwen of attracties zoals Disneyland Parijs.

Next article