Home » Summer Vibes » Ontdekken, spelen, proeven én genieten in Roeselare
Summer Vibes

Ontdekken, spelen, proeven én genieten in Roeselare

Zin in een daguitstap of een weekendje weg deze zomer? In Roeselare kom je meer dan ooit aan je trekken! Rijden op een retro koersfiets, met je kids zoeken naar verborgen schatten of wandelen langs de mooiste streetart: iedereen vindt er wel iets om te beleven!

Tekst: Sandra Gasten

Op avontuur met de kleinsten

In de zomer leggen we de kleinsten graag in de watten. Daarom heeft Roeselare een programma gemaakt vol zoektochten en avonturen. Wil je met je kinderen KOERS, het Museum van de Wielersport, bezoeken? Dat wordt net iets makkelijker door de Schatten van Vlieg-zoektocht. Speurneuzen tot 12 jaar worden er uitgedaagd om op zoek te gaan naar miniatuurrenners. Een hels parcours, maar op het einde wacht een beloning!

Bezoek van Ketnet

Trek je liever naar buiten? Ga dan op zoek naar de ienieminie-tafereeltjes, verstopt in de binnenstad, of vaar met een (roei)bootje op de vijver in het stadspark. Je ontdekt een verborgen groen plekje. Of ga met je kinderen op zoek in het Bergmolenbos naar het kaboutervolkje. Geniet onderweg van de natuur, de fruitboomgaarden en het speelbos. Nog niet genoeg van het avontuur? Kom dan op 14 en 15 augustus de Ketnetcode kraken en ga naar huis met een gadget. Hoe? Op zes locaties in de stad vind je hindernissen, hoogteparcoursen en spelletjes, zelfs voor de allerkleinsten. Reserveer best wel je tijdslot op ketnetvoorouders.be.

Wandelen en trappen langs kunst

Zit je niet graag stil? De Duizendzinnenwandeling of de Heerlijke Hellewandeling: het zijn maar enkele van de wandel- en fietstochten die je in en rond de stad kan maken. Gewoon de bordjes volgen en je bent en route! Of download West-Vlaanderens Mooiste op je smartphone en ontdek verborgen parels en adembenemende vergezichten.

Nieuw in Roeselare: verken de stad op een retro koersfiets. Huur er eentje aan KOERS, doe je vintage wieleroutfit aan en treed in het wiel van Jempi of Freddy Maertens. Hou je van kunst? Dan kan je de streetartroute volgen. Het is hét perfecte moment om de strafste streetart van Vlaanderen in het echt te zien! Of ga in het stadspark luisteren naar de intieme dialogen van de podcast Het Bankje. Een unieke ervaring!

Shoppen langs instawalls, hippe boetieks en koffiebars

De vele winkels en horeca zijn klaar om jou met open armen te ontvangen. Een dagje shoppen met vriendinnen of iets halen voor de kinderen? Je vindt in het centrum alles wat je hartje begeert: hippe boetieks, gevestigde waarden, koffiebars en gezellige eetadresjes. Of geniet van straattheater terwijl je op een zonnig terrasje vertoeft. Wil je een blijvende herinnering? Neem een foto aan een van de instagrammuren. Vergeet de hashtags #instaroute en #vanrsl niet en ga viraal!

Next article