Skip to main content
Home » Summer Vibes » Naar zee in de Gentse binnenstad
Summer Vibes

Naar zee in de Gentse binnenstad

In samenwerking met
In het Gentse natuurmuseum De wereld van Kina kan je deze zomer terecht voor tal van leuke activiteiten.
In samenwerking met
In het Gentse natuurmuseum De wereld van Kina kan je deze zomer terecht voor tal van leuke activiteiten.

Je hoeft deze zomer niet naar de drukke zeedijk om de zee te horen ruisen. Reis mee naar De wereld van Kina. In een duikboot de zeebodem afreizen, vogels in hun natuurlijke habitat bekijken of rondsnuffelen in een heemtuin met meer dan 1.500 planten? In het Gentse natuurmuseum kan het allemaal, en dat op maat van kinderen en jongeren.

Tekst: Sandra Gasten – foto’s: Stad Gent

Met je museumticket krijg je twee zomeruitstappen in één klap. Het interactieve natuurmuseum zet op twee locaties de natuur centraal. In De wereld van Kina: het Huis op het Sint-Pietersplein ontdekken kinderen de collectie opvallende fossielen, stenen, insecten en mineralen en leren ze alles over het menselijke lichaam en onze voorouders.

In een duikboot

In zijn nieuwe, permanente tentoonstelling ‘Zee in Zicht’ zet het museum het moois van de zee en zijn bewoners centraal. Wie wil, kan de zeebodem verkennen in een duikboot, met zijn voeten in de branding staan, de zee horen ruisen en kennismaken met weekdieren, schelpen en zeeschildpadden. Via interactieve installaties komen kinderen alles te weten over de levenswijzen van zeeorganismen, de manier waarop ze zich voortbewegen en hoe ze aan hun voedsel komen. En dat allemaal in het stadscentrum van Gent!

Het aantal bezoekers wordt beperkt. Bekijk op de website hoe je vooraf je bezoek kan reserveren en lees alvast de coronamaatregelen na.

Oase van rust

Op de andere locatie, De wereld van Kina: de Tuin (Berouw 55), kom je terecht in een oase van rust in de drukke stadswijk. In de oudste heemtuin van Vlaanderen vind je meer dan 1.500 planten: bomen, struiken, geurende kruiden en kleurrijke bloemen. Onderweg kom je vleesetende planten, wandelende takken en drie bijenkolonies tegen. Ook de levende vogelspinnen zijn echt publiekslievelingen. Voor de allerkleinsten is er de Tinkeltuin, een sprookjesachtige omgeving waarin jonge kinderen met al hun zintuigen kennismaken met de natuur.

Speurtochten

Wie zijn museumbezoek extra leuk wil maken, kan een van de speurtochten doen. Vanaf 1 juli tot 31 augustus kan je ook deelnemen aan een Schatten van Vlieg-zoektocht. In De wereld van Kina: het Huis gaan de kinderen op zoek naar het dier dat het museum binnensloop en in De wereld van Kina: de Tuin worden ze echte nachtuilen.

Met een toegangsticket krijg je toegang tot het Huis en de Tuin. Het aantal bezoekers wordt wel beperkt. Bekijk op de website hoe je vooraf je bezoek kan reserveren en lees alvast de coronamaatregelen na. Met je ticket kan je binnen de zes maanden nog eens terugkomen of de andere locatie bezoeken.

Next article