Skip to main content
Home » Summer Vibes » “Lekker nietsdoen op vakantie, ik kan dat zonder schuldgevoel”
Summer Vibes

“Lekker nietsdoen op vakantie, ik kan dat zonder schuldgevoel”

Door zijn mooie performance en zevende plaats op het Eurovisiesongfestival ziet de zomer van Stef Caers aka Gustaph er iets anders uit dan de voorbije jaren. Meestal trekt hij naar Griekenland, dit jaar zitten juli en augustus vol optredens. “Al wil ik ook de tijd nemen om te genieten in mijn eigen stad Antwerpen.”

Foto’s: Kris Van Exel

Hoe gaat het met jou na de drukte rond het Eurovisiesongfestival? 

“De respons blijft na enkele maanden nog duren. Mensen blijven me proficiat wensen, en dat is natuurlijk fijn. Nadat ik was teruggekeerd uit Liverpool, ben ik direct weer gaan lesgeven op het KASK, waar ik docent binnen de opleiding jazz/pop ben. Dat heeft wel zijn weerslag gehad deze week, want ik ben enkele dagen ziek geweest. Het was blijkbaar de laatste maanden wat veel geweest (glimlacht). Intussen kijken we al uit naar de zomer, want nu is hét moment om kansen te grijpen.” 

Wat brengt de zomer voor jou dit jaar? 

“Vooral veel optredens uiteraard. Je zal me kunnen zien op festivals in Vlaanderen, zoals Suikerrock in Tienen of op de Parkies van Radio 2. Daarnaast ben ik gevraagd op de Prides van Madrid, Barcelona en Londen. Zo toer ik heel Europa rond. Eind augustus ga ik mee op de vierdaagse Eurovision Cruise. Die vertrekt in Helsinki en eindigt in Stockholm. Ik zal er twee keer optreden, maar de rest van de tijd ben ik vrij. Mijn man Jeroen gaat ook mee. We werken allebei in het onderwijs en gaan normaal altijd in de schoolvakanties op reis. Dat zal dit jaar dus niet het geval zijn, maar we zullen proberen om aan mijn optredens af en toe een korte vakantie te plakken.”

Hoe ziet jouw ideale vakantie er normaal uit? 

“Ik probeer twee keer per jaar met Jeroen naar Griekenland te gaan. Wat ik er zo fijn aan vind? Je bent dicht bij de zee, het eten is er lekker, je kan er cultuur meepikken en de mensen zijn er vriendelijk: het is de ideale vakantie. We houden van de Ionische eilanden en de Cycladen, een eilandengroep in de Egeïsche zee. Onze eerste vakantie samen, in 2015, zijn we naar Amorgos geweest. Dat was een romantische bestemming waar je prachtige vergezichten kan zien. We zijn er ook gaan naaktzwemmen (lacht). Je hebt er heel wat verborgen baaitjes waar niemand komt.”

Ik kijk enorm uit naar de zomer, die volledig in het teken van optredens staat. Dit is hét moment om kansen te grijpen.

Wat draagt je voorkeur weg: de mooie natuur of de rijke cultuur? 

“Beide. Zo gaan we binnenkort nog enkele dagen naar Stockholm voor de madness van de zomer start. Ik kijk dan zowel uit naar de stad als de mooie natuur. We willen zeker Skansen bezoeken, het oudste openluchtmuseum ter wereld waar je het authentieke leven van de Zweden kan zien. Op 23 juni vindt er trouwens het Midzomerfeest plaats – de feestdag waarop vreugdevuren worden aangestoken. Zo duik je in het leven van de locals. Vorig jaar waren we op Sifnos, het gourmeteiland van Griekenland. We bezochten er een bioboerderij, volgden er een kookcursus en leerden er plaatselijke groenten kennen. Door de gerechten die we thuis klaarmaakten, brachten we een stukje Griekenland mee naar Antwerpen.”

Mag het ook een actieve trip zijn of hou je vooral van rust en ontspanning? 

“Aangezien ik een hectisch leven heb, hou ik op vakantie van rust en ontspanning. Ik ben opgevoed met de instelling dat je moet werken om iets te bereiken, maar op vakantie zit ik graag een namiddag met een boek aan het zwembad of op een terrasje. Nietsdoen op vakantie, ik kan dat zonder schuldgevoel. Wandelen doen we wel graag, fietsen minder. Het heuvelachtige landschap van de Griekse eilanden leent zich daar niet zo toe. Zo deden we ooit op Poros een poging om te fietsen, maar na de tweede helling zijn we schoorvoetend een quad gaan halen (lacht).” 

Je woont op het bruisende Zuid in Antwerpen. Ervaar je ook vakantie in je eigen stad? 

“Ik hou er zeker van om met vrienden een terrasje te doen en lekker te gaan eten in mijn eigen stad, tegelijk blijf ik deze zomer wel aan het werk. Ik ben iemand die, wanneer hij thuis is, niet zo snel zal stilzitten. Muziek is altijd wel ergens aanwezig. Zo ga ik nieuwe nummers schrijven voor mijn album dat in 2024 uitkomt. Ik werk ook als composer-producer bij Studio Helsinki, een opnamestudio in Antwerpen. Daar heb ik nog opdrachten voor.” 

Heb je bepaalde hotspots waar je vaak te vinden bent? 

“Café Vitrine op de Marnixplaats, net als Scheldeman op Nieuw-Zuid. Ik drink graag rode wijn, wat meer iets voor de winter is. In de zomer zal ik eerder een Apérol Spritz nemen – heerlijk op een zonnig terras. Op restaurant hou ik van de klassieke keuken: een steak tartaar of vol-au-vent met kalfszwezeriken bij Ciro’s: daar kan je mij altijd een plezier mee doen.” Ben je ook al buiten Europa op reis geweest? “Met de band Hercules & Love Aff air heb ik zes jaar lang rondgereisd. Van Amerika tot Australië: ik heb toen heel wat van de wereld gezien. Dat was geweldig! Met mijn man ben ik op huwelijksreis geweest naar New Orleans in Amerika en Yucatán in Mexico. Van welke bestemming ik nog droom? Japan staat op mijn verlanglijstje, net als de westkust van Amerika. Een roadtrip van San Francisco naar Santa Monica bijvoorbeeld. Of een trip door Zuid-Engeland langs Dorset, Devon en Cornwall. Er is nog heel veel te doen (lacht).” 

Next article