Skip to main content
Home » Summer Vibes » Leer deze zomer alles over koffie, bosbaden en Koning Amaryllo
Summer Vibes

Leer deze zomer alles over koffie, bosbaden en Koning Amaryllo

In samenwerking met
In samenwerking met

Plantentuin Meise heeft voor deze zomer een uitgebreid programma uitgewerkt met een hele resem activiteiten. Zo zijn er de expo ‘Straffe koffie’, zoektochten voor jong en oud, een blotevoetenpad en nog zoveel meer.

Tekst: Sandra Gasten

Plantentuin Meise is in elk seizoen een lust voor het oog, maar zeker in de zomer is het een bezoek meer dan waard. “Op het domein van 92 hectare vind je 18.000 soorten planten van over de hele wereld. Het serrecomplex is een van de mooiste in Europa en in het unieke HOUTlab kan je op een interactieve manier kennismaken met alle aspecten van hout”, zegt communicatieverantwoordelijke Manon van Hoye.

Ook voor wie met kinderen komt, is er vanalles te beleven.

‘Straffe koffie’

Maar er is meer. Vanaf 1 juli opent de expo ‘Straffe koffie’. “Koffie is een van de gewassen die hier worden onderzocht”, zegt van Hoye. “Op drie locaties op het domein kom je meer te weten over de geschiedenis, de soorten, de teelt en het verhaal achter koffie. Ontdek hoe de koffie-, cacao- of chicoreiplanten eruitzien en proef een lekker kopje arabica of robusta.”

Ook voor wie met kinderen komt, is er vanalles te beleven. “Een topper is het Verwonder-Je-Voeten-Pad, een blotevoetenpad van één kilometer. Verder is er de speurtocht met Koning Amaryllo, een ontdekkingstocht voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Gezinnen kunnen gratis een van de ‘Ontdek- & Doe-kistjes’ ontlenen, op GPS-zoektocht trekken of komen bosbaden (op zaterdag voor kinderen, op zondag voor volwassenen).”

‘Natuur in Miniatuur’

Daarnaast vindt ‘Natuur in Miniatuur’ plaats, een expo in het Kasteel en een kunstroute waarlangs de bezoekers de prachtige, botanische illustraties van Marijke Meersman in het groot kunnen ontdekken. Of kom naar de Open schilderdagen waarop je kunstenaars live aan het werk kan zien.

Het aantal bezoekers wordt wel beperkt. Reserveer daarom je ticket en tijdslot via de website. Met je ticket kan je het hele domein verkennen en je kan blijven zolang je wil.

Next article