Home » Summer Vibes » Kwaliteitsvol vlees, makkelijk en snel bij je thuis geleverd
Summer Vibes

Kwaliteitsvol vlees, makkelijk en snel bij je thuis geleverd

In samenwerking met
In samenwerking met

Niet alle vlees is hetzelfde. Dat weten ze bij familiebedrijf GMG Meat and Meals uit Sint-Truiden zeer goed. Zeker wanneer je vlees op de barbecue grilt, is de kwaliteit belangrijk. “Via ons Vlees-in-the-Box-concept krijg je vers vlees makkelijk bij je thuis geleverd”, zegt zaakvoerster Katrien Janssens.

Tekst: Sandra Gasten

Jullie leveren vlees aan huis. Wanneer is dat concept ontstaan?

“Al sinds 1976 verkopen we onze producten in onze fysieke winkel. Sinds 2014 hebben we dat aangevuld met onlineverkoop. Het idee om vlees via een webshop te verkopen, haalden we in Nederland waar dat concept al langer is ingeburgerd. We sturen het vlees, vacuüm verpakt, op in een kartonnen doos gevuld met koelelementen.”

“Onze klanten wonen in België en Nederland. De levering gebeurt al de volgende dag. De webshop blijkt een schot in de roos. Heel wat mensen vinden het een voordeel dat ze kwaliteitsvol vlees rechtstreeks bij de ambachtelijke beenhouwerij kunnen bestellen en zo tijd uitsparen. Ook restaurants maken gretig gebruik van onze diensten.”

Welke types vlees zijn het populairst bij jullie bestellingen?

“We hebben diverse types klanten. Sommigen bestellen pakketten voor barbecue, fondue of gourmet, anderen maaltijdboxen met vlees en groenten. Een deel van hen bestelt een grote hoeveelheid om de diepvries te vullen, anderen kopen voldoende om de week mee rond te komen.”

“Toppers in de verkoop zijn onze specialiteiten zoals ons ambachtelijk gehakt, de handgemaakte spekfakkels, traag licht gezouten spek en gevogeltebrochettes, maar evengoed traditioneel varkensvlees, biefstuk, paardenvlees en kalfsvlees vliegen de deur uit. Onze pakketten doen het zowel in de zomer als winter goed.”

Steeds vaker kiezen mensen voor ons ‘Walking Barbecue’-concept: een pakket met kleinere stukjes, ideaal om je niet te overeten en toch vijf vleessoorten te proeven.

“Ook bereide gerechten, zoals stoofvlees of pizza’s, worden gesmaakt. Wie ons eens wil uitproberen, kan de code ‘Mijneerstekeer’ gebruiken. Die geeft 5% korting.”

Welk delen van het vlees raad je aan om op de barbecue te gebruiken?

“Op de barbecue kan je verschillende soorten vlees gebruiken. Lamssouvlaki, -worstjes of -kotelet zijn makkelijk te bereiden. Varkens- en rundvlees komen het vaakst voor. Spareribs, spieringkoteletten, maar ook worst, varkensbrochettes en buikspek zijn heerlijk. Van het rundvlees kan je grotere biefstukken nemen, die je eerst dichtschroeit en dan traag laat garen zodat het vlees geen sappen verliest. Succade is ideaal voor slow cooking. Ook dry aged of gerijpt vlees is lekker om te grillen.”

“Steeds vaker kiezen mensen voor ons ‘Walking Barbecue’-concept: een pakket met kleinere stukjes, ideaal om je niet te overeten en toch vijf vleessoorten te proeven.”

Kan je nog enkele tips geven om vlees op de barbecue te bereiden?

“Vertrek van kwaliteitsvol vlees én wees geduldig. Laat zeker het vet aan het vlees zitten. Vet geeft net extra smaak. Eet je het liever niet op, dan kan je het er achteraf afsnijden. Prik niet in het vlees, anders gaat het sap verloren en wordt het vlees taai. En wrijf het vlees in met een marinade of kies voor vlees dat al gemarineerd is. Dat geeft niet alleen meer smaak, maar beschermt het vlees ook tegen de hitte van het vuur.”

“Tot slot: laat het rundvlees na het bakken nog een tiental minuten rusten in aluminiumfolie. Dit komt de smaak ten goede.”

Next article