Skip to main content
Home » Summer Vibes » Kom kennismaken met een eeuwenoud bier
Summer Vibes

Kom kennismaken met een eeuwenoud bier

Met dank aan
Met dank aan

De Bourgogne des Flandres, dat kan teren op een eeuwenoude traditie, is een licht en fruitig bruin bier dat wordt geproduceerd in Brugge. Laat je tijdens een uitgebreide rondleiding onderdompelen in alle aspecten van het brouwproces.

Tijdens een rondleiding van een uur door de brouwerij Bourgogne des Flandres leer je alles over het productieproces.

De Bourgogne des Flandres is het resultaat van een lange brouwtraditie. In 1825 krijgt de familie Van Houtryve, eigenaar van een hoeve-brouwerij in het dorp Loppem, het recht om haar bier te brouwen onder het merk van brouwerij ‘Den Os’. Het recept van de bruine Bourgogne des Flandres, het juweel van de reeks, doet zijn intrede in 1911. Vandaag wordt de traditie voortgezet. Tijdens een rondleiding van een uur door de brouwerij Bourgogne des Flandres leer je alles over het productieproces, van het vermalen van de granen tot de gisting – in een open tank – van het kostbare brouwsel. In tegenstelling tot heel wat andere brouwerijen, waar het gisten gebeurt in een ondoorzichtig vat, kan je het proces hier letterlijk voor je ogen zien gebeuren. Dankzij de glazen bodem van het vat kan je immers de geleidelijke verkleuring van de wort en het vrijkomen van de CO2 waarnemen. Dat is uniek!

Voor elk wat wils

Uiteraard kan je al je vragen stellen aan de brouwer die aan het werk is. En als kers op de taart kan je ook een foto maken die je dan kan afdrukken om je fles te personaliseren of om naar je vrienden en familie te sturen. Er staat ook een degustatie op het programma. Er is voor elk wat wils: zowel bruin als blond bier. De rood-bruine Bourgogne des Flandres met 5% alcohol is een blend van een bruin bier met hoge gisting en een lambiek van brouwerij Timmermans. Het is een licht bier met een romig schuim, met een fruitige smaak en lichte zurigheid die afkomstig is van de lambiek. Deze fruitige en zachte smaak past heel goed bij gerechten zoals stoofvlees, chili con carne of tomaat-mozzarella met basilicum en balsamicoazijn. Het smaakt ook bij kazen of desserts op basis van chocolade en kers.

Next article