Home » Summer Vibes » Een brouwerijbezoek vol activiteiten
Drinken & Eten

Een brouwerijbezoek vol activiteiten

Brouwerij Roman
Brouwerij Roman

Wie snakt naar cultuur en gezelligheid kan deze zomer terecht bij Brouwerij Roman voor diverse events en – natuurlijk – een lekker biertje. Thomas Lauwaert, Marketing Manager bij Brouwerij Roman, gaat dieper in op hun zomeraanbod.

“In onze authentieke familiebrouwerij kunnen de mensen terecht voor een ruim en divers aanbod aan prikkelende activiteiten. Er zijn de wekelijkse concerten op onze binnenplaats met een vernieuwd concept, de brouwerijbezoeken voor alle soorten groepen en ook de foodpairing events – die het hele jaar door lopen – behouden hun plek op de agenda.”

“De rode draad is het unieke decor: een actieve en authentieke brouwerij met alle kenmerken die van zo’n historisch waardevolle site een originele en oergezellige locatie maken.”

Brouwerijtoerisme

“Brouwerijbezoeken zijn het hele jaar door mogelijk, maar tijdens het voorjaar en de zomer krijgen ze nog een extra dimensie. We zijn gelegen pal in de Vlaamse Ardennen, waardoor allerlei activiteiten die inspelen op deze prachtige omgeving en die bij uitstek plaatsvinden wanneer de zon schijnt, vaak gepaard gaan met een brouwerijbezoek. Denk bijvoorbeeld aan wandelaars en natuurliefhebbers. Natuurlijk vormen ook wielertoeristen een groot deel van ons publiek. Eén van onze bieren – de Ename Blond – is zeer gekend onder fietsers.”

Helemaal eigen aan de zomer in onze brouwerij zijn de wekelijkse concerten in juli, telkens op woensdag. Ondertussen is dit al vaste prik voor een groot aantal trouwe bezoekers.

“We evolueren ook naar een steeds flexibeler aanbod. Vroeger was een brouwerijbezoek strikter georganiseerd voor vaste groepen, nu is dat mogelijk voor eender welk aantal mensen, ook in het weekend. Er zijn vaste rondleidingen waarbij bezoekers kunnen aansluiten, ongeacht het aantal.”

“Natuurlijk passen we ons optimaal in bij het brede toeristische aanbod van deze regio. Onder meer een fijne en nauwe samenwerking met de toeristische diensten van de Vlaamse Ardennen en ook Oudenaarde, zorgt voor een permanente gezellige bedrijvigheid op onze brouwerij.”

Foodpairing events

“Regelmatig organiseren we events waarbij we een specialist uitnodigen om bijvoorbeeld onze bieren te koppelen aan een bepaald culinair thema. We willen mensen overtuigen van de veelzijdigheid van lekkere bieren.”

“Zo organiseren we events waarbij mensen kunnen kennismaken met nieuwe mogelijkheden om bier te combineren met andere gerechten. Het is een uiting van onze innovatieve drive: het introduceren van eerder atypische combinaties leidt tot verrijkende ervaringen en inzichten. Bier gekoppeld aan chocolade is hiervan een opvallend voorbeeld. Ook de iets meer vertrouwde combinatie bier en kaas – vaak een betere match dan de klassieke combinatie kaas en wijn – komt aan bod tijdens zulke evenementen.”

“Regelmatig organiseren we ook een brunch waarop er dan een bier wordt geserveerd bij iedere gang: een licht bier als aperitief, een perfecte smaak bij ieder gerecht, enz. Het is een illustratie van de multi-inzetbaarheid van dit product, zeg maar. Deze events zijn niet per se gebonden aan de zomer, maar ze blijven ook tijdens de zonnige dagen deel uitmaken van het aanbod.”

Concerten

“Wel helemaal eigen aan de zomer in onze brouwerij zijn de wekelijkse concerten in juli, telkens op woensdag. Ondertussen is dit al vaste prik voor een groot aantal trouwe bezoekers, maar ook hier blijven we inzetten op vernieuwing. Het concept bestaat er nu in dat we telkens een goede tribute band uitnodigen om iedere week een andere stijl of artiest in de spotlights te zetten. Dat resulteert in een breed aantal stijlen, waardoor we ook een even breed publiek aanspreken.”

“Er zijn de mensen die jaarlijks present tekenen door de unieke gezellige setting en natuurlijk de lekkere bieren, maar met dit nieuwe concept zullen we ook meer mensen verwelkomen die speciaal voor de muziek komen. Uiteraard worden ook zij verwend met een uitstekende drankselectie.”

Zomerse bieren

“Als dorstlesser verdienen goede bieren een prominente plek in het zomerse drankpatroon van iedere verantwoordelijke consument, maar uiteraard lever ik graag enkele suggesties: vorig jaar werd de Ename Rouge geïntroduceerd, een fris en fruitig bier voor zonnige taferelen. Er is ook onze Sloeber IPA, een karaktervol, rijk bier met vier verschillende hopsoorten. De Ename Pater, een nieuw speciaalbier met een laag alcoholgehalte, brengt verkoeling, zonder de typische weerslag: ideaal voor bijvoorbeeld een zomerse brunch.”

Familiebrouwerij met rijke geschiedenis

“Het begon allemaal in 1545 toen Joos Roman, eigenaar van een herberg, boerderij, maalderij, mouterij en natuurlijk ook een brouwerij, van bier brouwen de hoofdactiviteit maakte. De roerstok binnen deze sterk geëvolueerde onderneming werd van vader op zoon doorgegeven en ook nu nog behoren de twee eigenaars: Carlo en Lode Roman, tot de veertiende generatie brouwers binnen dit familiebedrijf.”

“Deze identiteit laat zich voelen door de cultuur en het hele beslissingsproces heen. Het personeelsverloop is laag en alle keuzes rond marketing en investeringen getuigen van een doordachte langetermijnvisie: een voordeel van onafhankelijkheid.”

Next article