Skip to main content
Home » Summer Vibes » De kust: dé plek om te genieten van de zomer!
Summer Vibes

De kust: dé plek om te genieten van de zomer!

De kuststreek is zoveel meer dan het strand en de zee. Je kan er immers de hele zomer lang tal van activiteiten doen: wandelen in de duinen en polders, fietsen, steden bezoeken, cultuur opsnuiven,… Voor ieder wat wils!

Strand en zee

De stranden aan de Vlaamse kust zijn dé plek om te genieten van de zomer. Je kan er zwemmen in de zee, zonnen, surfen, zeilen, vissen en zoveel meer. Er is ook een divers aanbod aan strandactiviteiten zoals strandzeilen, kitesurfen en strandyoga. Voor de kinderen zijn er leuke speelpleinen, gocarts en minigolfbanen. De kwaliteit van het zeewater en het strand wordt streng gecontroleerd en is meestal uitstekend.

Wandelen

Of waarom eens geen rustgevende wandeling maken? De Kustwandelroute laat je genieten van duinen, polders, zee en strand. Deze route is met 180 kilometer en 140 knooppunten één groot wandelmenu waaruit je vrij kan kiezen. Steek je graag meteen ook wat op over de omgeving? Het hele jaar rond kan je deelnemen aan tal van gegidste wandelingen. Ook een korte wandeling in één van de vele natuurgebieden is aan te raden, denk maar aan Natuurgebied D’Heye in Bredene of de Duinbossen in De Haan.

Vanop het strand van Bredene zie je enkel maar duinen, wat uniek is voor de Vlaamse kust.

Fietsen

Mag het wat sneller gaan of zie je graag wat meer op één dag? Neem je fiets mee of huur er eentje, en ontdek de veelzijdigheid van onze kust en haar hinterland. Vanuit heel wat kustgemeenten kan je zelfs op ongeveer een uurtje naar Brugge fietsen. Het voordeel van de kuststreek is dat het er relatief vlak is en dus voor iedereen – ongeacht je conditie – mogelijk is om een leuke fietstocht te maken.

Badplaatsen

Ieder Vlaamse badplaats heeft haar eigen karakter. Zo is er de authentieke charme van De Haan, het gezellige stadsgevoel van Oostende én het unieke ongerepte duinenlandschap van Bredene dat zonder te worden gestoord door een zeedijk overgaat in een fijn zandstrand. Vanop het strand waar redders een oogje in het zeil houden zie je dus enkel maar duinen, wat uniek is voor de Vlaamse kust.

Om te verblijven in deze badplaatsen kan je kiezen uit vakantiewoningen, hotels, campings, appartementen of vakantieparken. Je kan er bovendien lekker eten en drinken in de vele restaurants, cafés en tearooms. Elke badplaats heeft haar eigen evenementenkalender met o.a. festivals, concerten, markten en sportwedstrijden. Kortom, de Vlaamse kust is een veelzijdige en aantrekkelijke bestemming voor iedereen!

Next article