Skip to main content
Home » Summer Vibes » 3 X Doornik anders bekeken !
Summer Vibes

3 X Doornik anders bekeken !

Doornik aan het water

Brugge heeft zijn grachten, Parijs de Seine en Doornik de Schelde, die door deze prachtige Stad van de Vijf Klokkentorens stroomt. Doornik ligt aan de oevers van de rivier en nodigt je uit om de opgeknapte kades te ontdekken. Vertrek vanuit de Pont des Trous voor een wandeling over de kades. Zodra de zon zich laat zien, lopen de houten vlonders van deze prachtig gerenoveerde stadskade vol met wandelaars en fietsers.

Een strip trip in Doornik

Wil je Doornik op een leuke en ongewone manier ontdekken? Daag je vrienden uit met de app City Strip en beleef de stad als een stripverhaal! Pichou neemt je mee voor een duik in zijn fantastische wereld vol spelletjes, raadsels en uitdagingen. Er zijn 3 parcours naargelang de tijd die je hebt, met tot wel 15 avontuurlijke etappes. Niet alleen leuk voor je hersenen, maar vooraal een leuke activiteit samen!

Must-see rondleiding

Bij deze UNESCO rondleiding vertelt een ervaren gids je in 1 uur alles over twee bezienswaardigheden van de stad: de prachtige Notre-Dame kathedraal en het oudste Belfort van België. Beide panden staan vlak bij het Grand-Place. Ze kenmerken de skyline van Doornik en zijn van kilometers ver te zien. Elke zondag van juli en augustus om 15 uur – Afspraak in de Dienst voor Toerisme – reserveren niet nodig.

Next article