Skip to main content
Home » Summer Vibes » 3 redenen om Doornik te bezoeken
Summer Vibes

3 redenen om Doornik te bezoeken

In samenwerking met
In samenwerking met

Wil je eens een andere stad bezoeken dan de typische Belgische bestemmingen? Kies dan deze zomer voor Doornik, want er valt heel wat te beleven.

Tekst: Joris Hendrickx – foto’s: visittournai.be

1

Museum voor Natuurgeschiedenis

“Het Museum voor Natuurgeschiedenis is een aanrader voor een bezoek met kinderen”, vertelt Eva Demeulemeester, coördinator van Visit Tournai. “De ruimtes ademen de sfeer uit van de 19de eeuw en je vindt er honderden opgezette dieren uit de hele wereld. De tijdelijke educatieve expo ‘Het Stille Woud’ en de ontdekkingstuin met slangen, hagedissen, schildpadden en een bijentotem vormt een leerrijke en leuke ontdekkingstocht rond het thema biodiversiteit. Hét hoogtepunt van het bezoek is zonder twijfel de exotische vlindertuin!”

2

Schattentochten voor jong en oud

“Voor families is er Totemus, een mobiele applicatie die je kan downloaden om op digitale schattenjacht te gaan door de binnenstad. Zo ontdek je op een speelse manier ons erfgoed en de mooiste plekken van Doornik. Op ieder punt van de tocht krijg je een vraag die je moet oplossen om je tocht verder te kunnen zetten”, legt Demeulemeester uit. “Een andere ludieke manier om Doornik te ontdekken, is ons avonturentasje met kaart. Je kan dit voor 10 euro kopen bij de dienst voor toerisme. Het tasje is voorzien voor twee volwassenen en kinderen van 4 tot 14 jaar, en is eveneens een schattenjacht met leuke doe- en kijkopdrachten in de stad die je kan uitvoeren met wat je in het tasje vindt.”

3

Videomapping op Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

“De Onze-Lieve-Vrouwekathedraalis een juweel van de middeleeuwse architectuur en de enige kathedraal in België die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Met zijn gigantische vijf torens van 83 meter hoog en zijn enorme lengte van 134 meter (langer dan de Notre-Dame in Parijs) is het dan ook een uniek gebouw.Iedere avond van de maand augustus zullen er twee projectievoorstellingen plaatsvinden over de gehele lengte van de kathedraal. Onder het thema ‘Rêve de Cathédrale’ zal deze inzoomen op de geschiedenis van de kathedraal als centraal punt in de stad. Dankzij de enorme ruimte zal dit evenement volledig coronaproof kunnen plaatsvinden. Reservaties zijn mogelijk vanaf 1 juli”, besluit Demeulemeester.

Next article