Home » Summer @ Home » Sint-Truiden: dé stad om even op adem te komen
Toerisme

Sint-Truiden: dé stad om even op adem te komen

Helsh(ea)ven
In samenwerking met
Het kunstwerk Helsh(ea)ven’ van Frits Jeuris: een zwevend kapelletje gebouwd uit kersenbomen.
Helsh(ea)ven
In samenwerking met
Het kunstwerk Helsh(ea)ven’ van Frits Jeuris: een zwevend kapelletje gebouwd uit kersenbomen.

Wie wil genieten van uitgestrekte boomgaarden en erfgoed én ook graag eens de beentjes strekt, vindt ongetwijfeld keuzes genoeg in Sint-Truiden. Geniet deze zomer van de overnachtingsactie, betreed een kunstwerk of proef een wijntje in een van de zomerbars. Op adem komen én vooral relaxen: dat staat je in deze stad te doen.

Tekst: Sandra Gasten

De wandelaars en fietsers onder ons weten het al langer: Sint-Truiden is dé plek om te genieten van de natuur. En aan je verkenning starten, is heel makkelijk. Haal op het toeristisch infopunt een handige fiets- of wandelkaart en begin aan je tocht. Die loodst je over glooiende heuvels, langs fruitbomen en naar pittoreske dorpjes. Of huur een Vespa en geniet al rijdend van je avontuur. “Passeer zeker één van de vijf uitkijkpunten: het panoramabassin in Velm of het kunstwerk ‘Helsh(ea)ven’ van Limburger Frits Jeuris bijvoorbeeld. Dat zwevende kapelletje, gebouwd uit kersenbomen, is een echte blikvanger. Wie erin staat, krijgt een oneindig vergezicht op het Haspengouwse landschap cadeau”, zegt Christel Bartok van de dienst Toerisme.

Inspanning en ontspanning

De fiets- en wandeltochten kunnen best pittig zijn, maar gelukkig zijn er onderweg genoeg rustpunten. “Vlij je neer op een wijnterras bij een van de wijndomeinen, ontspan met een biertje van Brouwerij Kerkom of proef een shotje gin van stokerij Wilderen. Dat heb je na de inspanning wel verdiend”, zegt collega Katrien Ryckmans. Zeker in de zomer heeft de stad veel in haar mars. “Kamperen in een boomgaard of naar verhalen luisteren bij het kampvuur. Het aanbod is divers.”

De avond valt en je buik knort? Geniet dan van een heerlijk streekgerecht in een van de restaurants in het gezellige centrum. Om de dag ontspannend af te sluiten, overnacht je in een gerenoveerde hoeve of zelfs een kasteel. Zo kan je de volgende dag uitgerust de cultuur en geschiedenis van de stad opsnuiven. Want ook dát vind je in Sint-Truiden. Met de Trudo-pas kan je alle monumenten ontdekken. “Beklim de abdijtoren en krijg een prachtig uitzicht of bezoek het astronomisch uurwerk van Kamiel Festraets, de oudste attractie van Limburg”, zegt Christel.


1001 nachten in Sint-Truiden: 1 nacht boeken + 1 nacht gratis

Ben je moe geworden van al dat trappen of wandelen? Boek dan een overnachting in een van de luxueuze B&B’s en hotels. De stad schenkt deze zomer 1001 overnachtingen weg: wanneer je 1 nacht boekt, krijg je de tweede nacht en het ontbijt gratis én een horecacheque (30 euro) erbovenop. De actie loopt tot en met 31 augustus. Wees er snel bij, want volzet is volzet!

Next article