Home » Summer @ Home » Proeven van de zuiderse Franse sfeer in Doornik
Toerisme

Proeven van de zuiderse Franse sfeer in Doornik

In samenwerking met
In samenwerking met

Doornik is de oudste stad van België en bulkt dan ook van historische bouwwerken en leuke activiteiten die je met familie en vrienden kan bezoeken. Meer uitleg door Jean-François Dumoulin van Toerisme Doornik.

Tekst: Joris Hendrickx – foto’s: visittournai

“Vanaf juli kan je een nieuwe app downloaden om op schattenjacht te gaan door onze stad. Zo ontdek je op een speelse manier ons erfgoed en de mooiste plekken van Doornik. Op ieder punt krijg je een vraag die je moet oplossen om je tocht verder te kunnen zetten. Een andere ludieke manier om Doornik te ontdekken is ons avonturentasje. Je kan dit voor tien euro kopen bij de toeristische dienst. Het tasje is voorzien voor twee volwassenen en twee kinderen, en bevat eveneens een schattenjacht met leuke doe- en kijkopdrachten in de stad die je kan uitvoeren met wat je in het tasje vindt.”

Gegidste privéwandelingen voor jouw bubbel

“Voor families en vriendengroepen tot negen personen hebben we speciale gegidste wandelingen uitgewerkt. Je krijgt daarbij een uur lang een privégids voor jouw bubbel. Hiervoor moet je minstens een dag op voorhand reserveren. Je kan kiezen uit verschillende thema’s, waaronder UNESCO-erfgoed (kathedraal en belfort) en de Schelde. Maar je kan ook opteren voor de ‘Insolite’ wandelroute, een foto-ontdekkingstocht zonder gids die je meeneemt naar minder bekende plekken en je aanspoort om erfgoed te observeren.”

Museum voor Schone Kunsten
Vanaf juli kan je een nieuwe app downloaden om op schattenjacht te gaan door onze stad.

Unieke musea

“Ons Museum voor Natuurgeschiedenis bestaat al sinds 1829 en is dus ouder dan België. In de doe-tuin zie je hagedissen, slangen, schildpadden en veel andere dieren. Maar het spectaculairste is de gloednieuwe serre met prachtige exotische vlinders waar je kan binnenwandelen. Wie weet komen ze wel op je zitten! Ontdek ook de rijke collectie in het Museum voor Schone Kunsten, ondergebracht in een bouwwerk van de wereldbekende art nouveau meester Victor Horta. Je vindt er prachtige kunst uit de 17e en 18e eeuw: Claude Monet, Edouard Manet, George Seurat, Constantin Meunier, Félicien Rops, Rogier Van der Weyden, enz.”

Teveel voor één dag

“Onze stad heeft zeker genoeg te bieden voor je korte vakantie in eigen land! Doornik en haar 29 dorpen strekken zich uit in het Parc Naturel des Pleines de l’Escaut. Een fietsknooppuntennetwerk doorkruist de streek van Tournaisis. Brochures met tien fietsroutes en tien wandelroutes zijn eveneens te verkrijgen bij de toeristische dienst.”

Next article