Skip to main content
Home » Summer @ Home » Heropening Museum Kunst & Geschiedenis
Toerisme

Heropening Museum Kunst & Geschiedenis

In samenwerking met
logo MKG
In samenwerking met

Op wereldreis deze zomer? Dat kan, in hartje Brussel nog wel! Vanaf 30 juni opent het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark opnieuw de deuren voor het publiek. Ontdek de prachtige architectuur van de gebouwen en verbaas je over de uitgebreide en uitzonderlijke collecties.

Het Museum Kunst & Geschiedenis is één van de verborgen parels in Brussel. Als het grootste en meest diverse museum van het land en één van de grootste van Europa kan het de vergelijking met het Louvre of het British Museum zeker doorstaan. Niet alleen de collecties zijn het ontdekken waard, ook de prachtige, diverse architectuur in de verschillende vleugels van het museum loont de moeite.

Collecties van prehistorie tot art nouveau

Het museum herbergt erg uiteenlopende en rijke collecties, waarvan sommige wereldvermaard zijn. Van de prehistorie over de gotiek, de renaissance en de barok tot de art nouveau en art deco, van het oude Griekenland, Egypte en Rome tot Azië en Amerika: zowat de hele wereld(geschiedenis) komt aan bod.

Ook aan absolute topstukken geen gebrek. Ken je het album het Gebroken Oor van Kuifje? Hergé haalde de mosterd voor de zogenaamde ‘Arumbaya-fetish’ uit dit album bij een precolumbiaans beeldje uit het museum! En er is nog meer Kuifje: ook Rascar Capac, beroemd en berucht gemaakt in het album ‘Zeven Kristallen Bollen’, is gebaseerd op een Peruviaanse mummie uit het museum. Geen nood, hij bevindt zich veilig achter glas! Nog een must-see is de recent gerestaureerde Maquette van Rome. De voorbije zeventig jaar kwamen talloze leerlingen en toeristen zich reeds vergapen aan het vier op elf meter grote schaalmodel van de Eeuwige Stad.

Als het grootste en meest diverse museum van het land en één van de grootste van Europa kan het museum de vergelijking met het Louvre of het British Museum zeker doorstaan.

Heropening van de Kapel van Nassau

De kloostertuin van het museum, geflankeerd door de kloostergaanderijen, is een oase van rust midden in de stad. De prachtige architectuur van deze vleugel laat niemand onberoerd. De Kapel van Nassau, één van de zalen rond deze kloostertuin, was reeds enkele jaren gesloten voor renovatie. Vanaf 30 juni zal de Kapel opnieuw te zien zijn als onderdeel van het uitgestippelde parcours door het museum!

Een wandeling door het museum in alle veiligheid

Gezien de COVID-maatregelen is voor de heropening een vast parcours uitgewerkt dat bezoekers doorheen zowat het hele museum leidt. Tijdens deze twee uur durende wandeling ontdek je de mooiste plekken en objecten, in alle veiligheid.

Next article