Home » Summer @ Home » Een bezoekje aan een waterpretpark: maak er met deze tips een topdag van!
Zomer

Een bezoekje aan een waterpretpark: maak er met deze tips een topdag van!

Eindelijk is het zover: gezinnen kunnen weer volop dromen van een dagje plezier in een waterpretpark!

Tekst: Sandra Gasten

Zoals in Bellewaerde Aquapark bijvoorbeeld. Jong en oud kan er met volle teugen genieten van avontuurlijke glijbanen, gezellige speelzones én wellness. Maar hoe maak je er een topdag van? Wij geven enkele tips.

Voor elk wat wils

Er is niets zo fijn als een uitstap maken met het hele gezin. Alleen maak je het liefst ook iedereen éven gelukkig. En dan is een waterpretpark de perfecte keuze. Elk gezinslid vindt er wel iets naar zijn gading.

Heb je jonge kinderen? Check dan de rustige en veilige kinder- en familiezones uit.

Pubers beleven dan weer de tijd van hun leven op de avontuurlijke glijbanen en in de interactieve speelzones.

En terwijl de kinderen zich in het water amuseren, komen de ouders tot rust in de wellnesszone. Voor elk wat wils dus.

Reserveer op voorhand

Omdat er slechts een beperkt aantal personen in het waterpretpark is toegelaten, is het verplicht om je ticket op voorhand te reserveren. Op die manier kan je op een veilige en zorgeloze manier van het park genieten.

Pak je tassen in

Ook al heb je in het waterpretpark slechts je zwemkledij nodig, toch neem je best wel wat spullen mee. Een handdoek en zonnebrandcrème bijvoorbeeld wanneer je graag even wil gaan liggen op de ligweide buiten, slippers en wat geld om tussen het spetteren door iets te drinken of eten. Breng een apart zakje mee om je natte spullen in op te bergen en vergeet zeker je droge kleding niet.

Plan je bezoek

De spectaculairste attracties zijn vaak het populairst. Om lange wachtrijen te vermijden, loont het de moeite om op voorhand het parkplan te bekijken. Zo kan je bij de start van je bezoek eerst naar je favoriete attracties gaan en vervolgens de rest van het park ontdekken.

Er is in Bellewaerde Aquapark immers voldoende keuze voor elk gezinslid. Je kan een tochtje maken in de traagstromende rivier Jungle Expedition waarin je langs tal van watereffecten en het aquarium met exotische vissen passeert. Met de hele familie kan je in de Aquaventure, een glijbaan waarbij je met z’n vieren in een band gaat, of avonturiers kunnen de raceglijbaan Splash Clash eens uitproberen.

Relaxen op de ligweide

Even uitblazen van al dat spetterplezier? Installeer je dan in een van de ligstoelen te midden van het groen. Het Aquapark heeft een constante temperatuur van 34 graden. Heerlijk dus! Of leg je in het zonnetje op de outdoor ligweide. Koop een lekker ijsje en geniet met het hele gezin van een relaxmomentje. En terwijl het jonge grut weer het water induikt, kunnen mama en papa even al hun zorgen vergeten in de jacuzzi.

Next article