Skip to main content
Home » News » De mooiste plekken op aarde bevinden zich om je eigen hoek
Cultuur

De mooiste plekken op aarde bevinden zich om je eigen hoek

De zomer ligt net achter ons, de kans is groot dat ook jij een van de talloze Vlamingen was die naar het buitenland ontsnapte voor een welverdiende vakantie. Toch bevind je je het grootste deel van het jaar in eigen land, en daar heb je geluk mee. Dat zegt althans Margit Bal, algemeen directeur bij Herita – Open Monumenten.

Als inwoner van België woon je in een uitzonderlijk rijk land. Er is op weinig plekken ter wereld zo veel moois te bewonderen op zo’n kleine oppervlakte als hier. Erfgoed, en in het bijzonder monumenten, maken een belangrijk deel uit van die rijkdom. Ze dragen bij aan ons welzijn en bieden ruimte voor ontmoeting en ontspanning.

Open Monumentendag

Je ontdekt in deze uitgave tal van schitterende plekken waar je kan genieten van heerlijk eten, rustgevende overnachtingen en belevingsvolle activiteiten. Laat je prikkelen om ook na de zomervakantie volop te blijven profiteren van alles wat er te beleven valt in je eigen buurt.

Het culturele seizoen heeft ook dit jaar weer bijzonder veel te bieden. Als feestelijk startschot is er deze zondag 8 september Open Monumentendag. Over heel Vlaanderen zetten tal van monumenten de deuren open om jong en oud te ontvangen en kennis te laten maken met erfgoed.

We nodigen je warm uit om dit monumentenfeest bij te wonen en aanwezig te zijn op een van de honderden activiteiten in Vlaanderen. We hopen dat je je op deze prachtige dag kan laten inspireren om je nog meer te laten verwonderen en nog meer te beleven. Kortom: om van élke dag Open Monumentendag te maken.

Je ontdekt in deze uitgave tal van schitterende plekken waar je kan genieten van heerlijk eten, rustgevende overnachtingen en belevingsvolle activiteiten.

Toekomstige generaties

Dankzij bezoekers zoals jou komen monumenten en andere bijzondere plekken tot leven: je bent deel van het verhaal. Door er met je kinderen, partner, vrienden en familie van te genieten, hou je de geschiedenis in leven en geef je elke plek weer een nieuwe invulling, een nieuwe laag. Zo zorg jij er mee voor dat de meest bijzondere plaatsen niet verloren gaan, maar bewaard blijven voor toekomstige generaties.

Engagement

Wil je nog meer doen om uitzonderlijke plaatsen in Vlaanderen te ondersteunen? Word dan lid van Open Monumenten, de Vlaamse national trust die van elke dag Open Monumentendag maakt.

Open Monumenten brengt professionals en vrijwilligers samen die zich dankzij de steun van onze leden kunnen inzetten voor het behoud van waardevol erfgoed. Met jouw steun worden talloze monumenten gerestaureerd en opengesteld voor het publiek.

Om dat engagement te belonen, kan je met je lidkaart op honderden plaatsen in Vlaanderen je voordeel doen, zodat je nog beter kan genieten van monumenten, landschappen en meer. We hopen je met dit voorwoord te inspireren en te motiveren om op pad te gaan, want de mooiste plekken op aarde bevinden zich misschien wel om je eigen hoek.

Next article