Home » Lokaal & Belgisch » Op pad langs de Instaroute #VANRSL met Lana van Belgium’s got talent
Instaroute

Op pad langs de Instaroute #VANRSL met Lana van Belgium’s got talent

In samenwerking met
Influencer en danseres Lana Verkest (16) van Belgium's Got Talent 2019.
In samenwerking met
Influencer en danseres Lana Verkest (16) van Belgium's Got Talent 2019.

Het winkelhart van Roeselare ontdekken én toffe Instafoto’s scoren? Dat kan! Volg de Instaroute #VANRSL en ga via knappe outdoor installaties, kleurrijke murals en opvallende vitrines naar de hipste winkeladresjes. Influencer en danseres Lana Verkest (16) gidst ons langs haar favoriete Instagram-hotspots.

Tekst: Sandra Gasten

Een stralende zon en de sympathieke Lana als gids: meer is er niet nodig om het bruisende Roeselare te ontdekken. De dansrevelatie van Belgium’s got Talent 2019 verwelkomt ons op de Grote Markt, een ideaal startpunt voor de Instaroute #VANRSL.

Om de shoppingstad te leren kennen en de beste Instafoto’s te leren maken, konden we het niet beter treffen. Bovendien is ze op en top Roeselaarse. “Van lokale, sympathieke winkels tot de bekende ketens: in onze stad vind je het allemaal! En nu we er een Instaroute én een TikTok-route bij hebben, heb je geen excuus meer om niet naar hier te komen”, lacht ze.

“Bovendien kan je het shoppen combineren met een wandeling in een van de bossen en parken in de buurt. Die combinatie van groen én het toffe centrum is ideaal voor een dag- of weekenduitstapje!”

Lana’s top 5 Instagram-hotspots

1 BLOEMENMUUR (Delaerestraat 13)


In kledingzaak A Suivre, een zijstraat van de centrale Ooststraat, vind je een Instawall gemaakt met rode, witte en roze anjers.

“De tekst ‘Do small things with great love’ is de perfecte eyecatcher. Voor mijn Sweet 16-party wilde ik zo’n bloemenmuur installeren. Jammer genoeg kon dat feestje door corona niet doorgaan. Maar deze muur doet me wel even wegdromen en is een inspiratie voor als ik 18 word.”

“De muur is mijn favoriet op de route. Niet alleen hou ik van bloemen, ook de kleuren passen bij mijn lievelingsoutfits die vaak in roze of mintgroen zijn. Kortom: de ideale muur voor de perfecte Instafoto!”

2 BARBIE-VITRINE (Manestraat 20)


Om een leegstaande etalage kleur te geven, dook het Roeselaarse event agency TWICE ENTERTAINMENT in de wereld van Barbie. Die opvallende vitrine zien we in de Manestraat.

“Deze installatie is geweldig. Twee levensgrote Barbiepoppen glimlachen je vanachter het venster aan. En zelf kan je in de roze etalage plaatsnemen voor een opvallende foto. De tekst ‘Made in Roeselare’ maakt het af! Deze vitrine is trouwens ook een van de locaties van de TikTok-route die je kan volgen.”

3 MUURSCHILDERING MET FIETS (Delaerestraat 9)


Op een roze muur staat in grote letters geschilderd: ‘I WHEELIE LIKE YOU’, een duidelijke hint naar de fiets die tegen de muur staat. Met veel zwier neemt Lana erop plaats voor haar Instagramfoto.

“Deze muur verwijst naar de koers die in Roeselare zo belangrijk is. Wielrennen zit een beetje in ons DNA. Zelfs wereldkampioen Jempi Monseré is van Roeselare!”

4 KLEURRIJKE CITROENWALL (Citroenstraat)


Het Citroenstraatje, een verbindingsstraat tussen de Ooststraat en De Munt, loop je door de gele citroenen én de Instasetting niet zo snel meer voorbij.

“‘Squeeze the day’ staat er te lezen: een slogan die bij mij past. Het is zalig om te doen wat ik graag doe! Al sinds ik jong ben, ben ik gepassioneerd door dansen. Ik kan diverse stijlen dansen en volg nu een professionele Hedendaagse Dansopleiding in Antwerpen.”

“Dankzij het dansen heb ik al heel wat mooie ervaringen meegemaakt. Ik werd Belgisch kampioen in 2019 en Vlaams kampioen in 2020. Vorig jaar mocht ik zelfs naar Polen voor het wereldkampioenschap waar ik 13 landen verslagen heb. Deze kleurrijke Instawall met citroenen is voor mij dus de perfecte plek voor een selfie!”

5 LICHTGEVENDE KOERSFIETS (De Munt)


Op De Munt, een rustig plein aan de bib ARhus en een van Lana’s favoriete plekken in de stad, vind je twee installaties bij elkaar: aan de ene kant kan je in een winkelkar plaatsnemen voor een ‘koop lokaal’-uitstapje. Een groot kassaticket toont je de weg naar leuke adresjes die geen Instawall hebben.

“Nog cooler vind ik de fiets aan de voorzijde. Je kan er zowel ’s ochtends als ’s avonds op gaan zitten. Door de verlichting en backwall is het een perfecte plek voor een instagrammable pareltje! Deel hem op je sociale media en zie hoeveel likes je krijgt”, lacht Lana.

Wie meer over deze plek wil weten, komt via de chatbot op www.instaroutevanrsl.be te weten dat de bib genoemd is naar dichter Albrecht Rodenbach wiens geboortehuis – zijn ‘hus’ – op deze plek stond.


En nu zelf op pad!

De Instaroute #VANRSL loopt nog tot en met 31 augustus 2021. Begin juni gaat een tweede fase van start met nieuwe instawalls in 15 nieuwe winkels in het stadscentrum. Met een routeplannetje, dat je in verschillende winkels en op andere locaties vindt, ga je op pad.

Doe je alles liever digitaal? Kijk op www.instaroutevanrsl.be. Een digitale gids (chatbot) begeleidt je langs de 29 hotspots en gidst je naar andere handels- en horecazaken in de buurt. Of scan de QR-code op de locaties. Die geeft je informatie over de installatie of mural. Maak een foto, zet hem op Instagram met de hashtags #INSTAROUTE en #VANRSL en maak kans op een overnachtingsbon in Roeselare.

Er is ook een zoektocht voor gezinnen met jonge kinderen. Ga met hen op schattentocht via Instagram@schattentocht_vanrsl en verover de ‘beire’ schatkist.


Lana’s tips & tricks voor mooie Instafoto’s

Elke installatie is ervoor gemaakt om foto’s te maken wanneer je er langskomt. Soms moet je een winkel binnenspringen, soms vind je ze in de vitrine of soms op een verborgen pleintje in de stad. Maar waar let je op wanneer je aan de slag gaat? Lana geeft tips en tricks.

📷 Maak je foto wanneer er genoeg daglicht is. In de ochtend of tegen de late namiddag heb je vaak ideaal licht. Zo heb je het mooiste effect.

📷 Post hem wanneer er veel mensen actief zijn: vroeg in de ochtend of na 16 uur.

📷 Verras met de compositie: doe een nieuwe pose of fotografeer vanuit een andere hoek. Wanneer je Instagram opent, zie je door je foto horizontale en verticale lijnen, gebruik die en speel met de compositie. Jij bepaalt zo naar waar de aandacht gaat.

📷 Zet er een toffe tekst en hashtags bij. Wil je kans maken op een overnachtingsbon van Roeselare? Vergeet dan de hashtags #INSTAROUTE en #VANRSL niet.

📷 Om de perfecte selfie te maken, kan je de timer gebruiken. Of ga op pad met een statief.

📷 Verras en maak je volgers nieuwsgierig!

Next article