Home » Lokaal & Belgisch » Ontdek Waals-Brabant op een trager tempo
Sponsored

Ontdek Waals-Brabant op een trager tempo

In samenwerking met
In samenwerking met

De lente luidt een nieuw toeristisch seizoen in. Dit jaar mikt de provincie Waals-Brabant op slow tourism, fietstoerisme… en een leuke wedstrijd.

Slow tourism is de kunst om aan toerisme te doen aan een bewust trager tempo, waarin iedereen de tijd kan nemen om rustig te wandelen en zichzelf te verwennen. Waals-Brabant biedt daarvoor heel wat mogelijkheden: monumenten en bezienswaardigheden, gastronomische specialiteiten, accommodatie in allerlei soorten, wellnessactiviteiten zoals wellnesscentra, sauna’s en jacuzzi’s enzovoort. Wilt u een leuke tijd doorbrengen met uw familie, vrienden of collega’s? Daarvoor zit de provincie ook boordevol met prachtige parken, zoals het Bois des Rêves, het kasteel van Hélécine of het Regionaal Domein Solvay, en attractiecentra zoals het Aventure Parc in Waver.

Talloze uitstapjes met de fiets

De tijd nemen betekent bijvoorbeeld ook een fietstochtje maken om te genieten van het mooiste dat de regio te bieden heeft. De website van het Maison du Tourisme van Waals-Brabant (www.beleefwaalsbrabant.be) stelt niet minder dan een vijftigtal fietstochten voor om op twee wielen alle hoeken van de provincie te verkennen.

Daarnaast heeft de toeristische dienst van Waals-Brabant een boekje met 10 fiches uitgegeven waarin de routes worden beschreven. Op de fiches vindt u ook tal van nuttige adressen, zoals een lijst van fietsherstellers in de buurt, oplaadpunten voor elektrische fietsen, etablissementen met het label ‘Fiets Welkom’ die reparatie- en reinigingskits ter beschikking stellen enzovoort. De routes van 25 tot 38 km lang volgen het Waalse netwerk van knooppunten en kunnen gemakkelijk in één dag worden afgelegd.

Op de website staat ook alle informatie over drie thematische fietstochten die kunnen worden afgelegd in 2 tot 7 dagen: 72 km van de ‘Geheimen van het Erfgoed’ tussen Villers-la-Ville en Kasteelbrakel; 440 km van de Martin Cycle Tour; 117 km in het Brabantse Haspengouw, tussen kasteelhoeves en oude abdijen.

Een leuke wedstrijd

Tot slot organiseert de toeristische dienst van Waals-Brabant tot en met 2 april op zijn website een wedstrijd met drie mooie prijzen. De eerste prijs is een aankoopbon ter waarde van 2.000 euro voor de aankoop van een elektrische fiets. De tweede prijs is een gratis verblijf van 2 dagen voor 2 personen in een accommodatie in de provincie, met gratis toegang tot de abdij van Villers-la-Ville. De derde prijs is een dagje Louvain-la-Neuve, met lunch en toegangskaartjes voor het Hergé Museum en het Musée L.

Next article