Home » Huis en Tuin » De voordelen van een gasbarbecue
Huis & Tuin

De voordelen van een gasbarbecue

De zomer is het hoogseizoen om te barbecueën. Niet alleen in de tuin, maar ook op de camping of tijdens een picknick. Een gasbarbecue komt dan zeker van pas.

Tekst : Gerlinde De Brycker

Barbecueën is een staatszaak. Er worden kampioenschappen rond georganiseerd en elk jaar komen er nieuwe modellen uit. Wat opvalt: een gasbarbecue is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit type barbecue heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van houtskool.

Zo hoef je alleen maar de gasfles aan te sluiten en is de barbecue binnen enkele minuten gebruiksklaar. Je kan zowel de aardappelen, de groenten als het vlees op één toestel klaarmaken en achteraf zit je niet met de vuile zwarte sporen van de houtskool opgescheept.

Voortdurende evolutie

Een gasbarbecue is verkrijgbaar in tal van varianten. In buitenkeukens kan je kiezen voor grote modellen met een ruim grilloppervlak, maar als je op pad gaat, zijn barbecues met lichtgewicht gasflessen wel handig.

Een stalen model combineert de sterkte van staal met het lagere gewicht van kunststof, wat de gasfles veel lichter maakt. In de wereld van de gasbarbecues staat de technologie niet stil: zo kan je de inhoud van een stalen lichtgewicht gasfles nu ook al meten met een speciale app, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Heb je een zomers feestje op komst of vertrek je binnenkort op reis met caravan of camper? Denk dan eens aan de heerlijke geur van gebraden vlees… en vergeet je gasbarbecue niet in te pakken! Je vindt lichtgewicht gasflessen tegenwoordig in de meeste bouwmarkten in je buurt.

Next article