Skip to main content
Home » Happy 2024 » Zangeres Olivia Trappeniers pakt uit met podcast én single over mentale gezondheid
Happy 2024

Zangeres Olivia Trappeniers pakt uit met podcast én single over mentale gezondheid

Olivia Trappeniers, zangeres en presentatrice podcast ‘Keep it Real met Olivia.

2023 was een zwaar jaar voor Olivia Trappeniers. Zowel privé als professioneel kreeg de zangeres tegenslagen te verwerken. Ze besloot om haar ervaringen en gevoelens om te buigen in iets positiefs en als inspiratie te gebruiken voor een podcast over mentale gezondheid én een gloednieuwe single.

Waarom was 2023 een moeilijk jaar voor jou? 

“Mijn oma levert al een hele tijd een moedige, maar moeilijke strijd tegen kanker en ook op professioneel vlak wist ik het even niet meer. Uiteindelijk werd het me te veel en besliste ik om voor het eerst in mijn leven te gaan praten met een therapeut. Ik merkte achteraf dat dat gesprek me enorm deugd had gedaan, en begon dus ook met vriendinnen opener te praten over mijn gevoelens. Dat mondde uit in enkele heel boeiende gesprekken, en dus ontstond het idee om een podcastreeks te maken om ook anderen duidelijk te maken dat niemands leven zo perfect is als op sociale media. Mijn eerste ‘Keep It Real’-podcast maakte ik samen met mijn goede vriendin Luka (voormalige zangeres Hooverphonic, red.) en daarna volgenden nog meerdere podcasts. Het zijn stuk voor stuk gesprekken met leuke mensen die vertellen waarom het oké is om je soms in de war, angstig of verloren te voelen.”

Met mijn podcastreeks wil ik anderen duidelijk maken dat niemands leven zo perfect is als op sociale media.

Naast je podcast heb je ook aan een nieuwe single gewerkt. Welke boodschap wil je de mensen hiermee geven? 

“De gesprekken uit de podcast vormden – in combinatie met mijn eigen gevoelens – de inspiratie voor het schrijven van een nieuwe single: ‘Not Alone’. Het gaat over hoe zwaar de dingen soms kunnen lijken en het gevoel dat je soms helemaal alleen bent met je problemen. Maar dat laatste is natuurlijk niet zo: veel mensen voelen zich hetzelfde en ervaren soortgelijke situaties. Zolang je dat weet, er blijft in geloven en dicht bij jezelf blijft, komt alles goed.”

Wat zijn jouw plannen voor de feestdagen en wat brengt 2024? 

“Sinds zeven jaar organiseert onze vriendengroep telkens een groot kerstfeest. Dat gebeurt elk jaar bij iemand anders thuis, en omdat ik onlangs ben verhuisd, is het dit jaar mijn beurt om gastvrouw te spelen. Ik was daarnaast zopas nog in Zweden om nieuwe muziek te schrijven, en in 2024 ga ik zeker nog eens terug. Er zullen komend jaar dus meerdere releases volgen, naast natuurlijk nieuwe podcasts én hopelijk veel leuke liveoptredens!”

Podcast.

Ontdek de podcast ‘Keep it Real’ met Olivia. Gesprekken met leuke mensen die vertellen waarom het oké is om je soms in de war, angstig of verloren te voelen.

Next article