Home » Happy 2024 » “Opgroeien zonder zorgen is een basisrecht”
Happy 2024

“Opgroeien zonder zorgen is een basisrecht”

Presentatoren Sam De Bruyn, Eva De Ro, Sander Gillis en Robin Keyaert met Niels Destadsbader, die elke avond de hoogtepunten van de dag bundelt in een liveshow op VRT 1 en VRT MAX.

Opgroeien zonder zorgen, het zou voor ieder kind een evidentie moeten zijn. Gelukkig is daar opnieuw de Warmste Week, die het thema op de kaart zet én er 287 mooie projecten mee ondersteunt. Als één van de vier presentatoren mag Sander Gillis het vuur een week lang aanwakkeren. 

Ik geloof dat je jouw ideale kerstcadeau al hebt opengemaakt…

“Absoluut, de max dat ik er opnieuw bij mag zijn! Ik denk nog vaak terug aan de editie van vorig jaar. Dat beeld van die mensenzee in Hasselt, al die lachende gezichten, iedereen zo blij ondanks het gure weer. Ontzettend fier dus, dat ik als presentator weer onder dat warme fleecedekentje mag kruipen dat de Warmste Week toch is.”

Dit jaar starten jullie op 18 december…

“… op ’t Zand: een groot plein in hartje Brugge, perfect bereikbaar, met veel horeca in de buurt. Qua locatie nauwelijks te overtreffen, volgens mij. Mijn MNM-collega van de ochtend Robin Keyaert is er ook bij, samen met Eva De Roo van Studio Brussel en Sam De Bruyn. Vorig jaar heeft Sam me nog verrast terwijl ik ’s nachts aan het presenteren was: plots kwam hij me daar entertainen met enkele dragqueens (lacht). Het zijn stuk voor stuk toffe, enthousiaste mensen. Daarom voel ik nu al: dit jaar wordt episch!”

De centen die hopelijk massaal in de Warmste Week-pot gaan belanden, worden netjes over 287 projecten verdeeld.

Sander Gillis – Presentator De Warmste Week

Net als ieder jaar is het thema opnieuw brandend actueel, en dus broodnodig.

“Opgroeien zonder zorgen is een basisrecht, omdat het de fundamenten legt onder een evenwichtig bestaan. Met onze selectie van 287 projecten willen we dat gegeven optimaal ondersteunen. De waaier gaat trouwens breed: zo nemen jonge meisjes steeds vaker contact op met een meldpunt omdat het schijnbaar perfecte online leven van influencers hen diep onzeker maakt. De standaard om zichzelf te kunnen zijn, leggen ze met andere woorden verschroeiend hoog. Ik denk ook aan een project dat kinderen van gescheiden ouders samenbrengt om tips & tricks uit te wisselen over hoe ze het best met hun thuissituatie omspringen. Het lijkt bijvoorbeeld ook vanzelfsprekend dat elk kind een hobby moet kunnen uitoefenen, maar de realiteit is vaak anders. Soms is dat financieel niet haalbaar of ligt de drempel letterlijk te hoog door een fysieke beperking. De centen die hopelijk massaal in de Warmste Week-pot zullen belanden, gaan netjes over al die prachtige initiatieven worden verdeeld.”

Je hebt een Warme, maar drukke week voor de boeg…

“Een beetje zoals een citytrip die je net iets te vol hebt gepland. Op de terugweg, scrollend door je foto’s, komt plots het besef: ‘juist, dat hebben we ook gedaan!’ Wel: vergelijk het met dat gevoel, maar dan XXL. Een soort van roes, maar dan van de zaligste soort. Eentje waarvan ik vooral hoop dat die voor veel mensen nog héél lang mag nazinderen.”

Next article