Skip to main content
Home » Happy 2023 » “Tijdens de feestdagen duik ik nog eens met mijn oma de keuken in”
Happy 2023

“Tijdens de feestdagen duik ik nog eens met mijn oma de keuken in”

Chloé Lauwers (23).

FOODINFLUENCER CHLOÉ LAUWERS

Met haar Instagrampagina is Chloé Lauwers (23) in enkele jaren uitgegroeid tot foodinfluencer. Op @chloekookt deelt ze gezonde en gevarieerde gerechten. “Met de feestdagen duik ik met mijn oma de keuken in. Zij heeft me de passie voor het koken bijgebracht”, klinkt het trots.

Je carrière is als een sneltrein vertrokken. Waar ben je nu zoal mee bezig?

“Mijn Instagrampagina loopt al sinds de eerste lockdown. In het begin waren het studenten en vrienden die mijn pagina leuk vonden, gaandeweg kwamen er meer volgers. Intussen heb ik een website, doe ik private diners, publiceerde ik twee boeken en maak ik deel uit van de tien chef-koks op het nieuwe foodplatform Cook At Home, naast Piet Huysentruyt en Sandra Bekkari. Abonnees krijgen er inspiratie voor gerechten, tips voor restaurants en kortingen bij partners”

Hoe ga jij de feestdagen doorbrengen?

“Naast studeren – want in januari heb ik examens – en een korte vakantie in Parijs breng ik de feestdagen het liefst door met familie en vrienden. Lekker eten staat centraal bij ons. Mijn oma kookt die avond. Ik vind het ook fijn om die dag nog eens met haar in de keuken te staan, want van haar heb ik de passie voor het koken geërfd. Ze is ook trots dat ik naast een fenomeen als Piet Huysentruyt op een foodplatform mag staan, want ze heeft al zijn kookboeken in de kast staan.”

Mijn oma serveert elk jaar konijn met appelmoes en kroketjes. Een mooie én lekkere traditie om in ere te houden.

Staat er bij jullie een traditioneel kerstmenu op tafel?

“Mijn oma serveert elk jaar konijn met appelmoes en kroketjes. Een mooie én lekkere traditie om in ere te houden. Daar moet dus zeker niets aan veranderen (glimlacht). Genieten, daar komt het tijdens de feestdagen op neer. Daarom nodig ik iedereen graag uit om het recept hiernaast uit te proberen: een dessertglaasje op basis van melkchocolade, pinda en zeezout: een heerlijke combinatie. Je kan dit dessert makkelijk vooraf klaarmaken, waardoor je met je gasten rustig aan tafel kan zitten.”

Wat brengt het komende jaar?

“Ik werk aan een derde kookboek. Na de boeken Chloé Kookt en Chloé Cucina wil ik rond een nieuw thema werken, al ligt dat nog niet helemaal vast. Tussendoor studeer ik Geneeskunde aan de KU Leuven, wat ook veel inspanning en focus vraagt. Maar ik ben gelukkig: het loopt als een trein. Zolang ik alles kan combineren met mijn studies, blijf ik dit doen.”


Dessertglaasje van melkchocolade en pinda

Ingrediënten (4-6 personen)

■150 g melkchocolade (+ extra voor de afwerking)
■75 g pure chocolade
■3 eieren
■3 el bloemsuiker
■250 ml room
■2 el pindakaas (+ extra voor de afwerking)
■Zeezout (voor de afwerking)
■Handvol pinda’s (voor de afwerking)

Stappenplan

❭ Smelt de chocolade in een panne-tje. Zet het vuur niet te hoog zodat de chocolade niet aanbrandt. Meng de pindakaas en een snuie zout onder de gesmolten chocolade.
❭ Klop de eigelen met 3 eetlepels bloemsuiker tot een gladde massa. Roer er de gesmolten chocolade voorzichtig door. Klop de eiwitten stijf en spatel onder de massa.
❭ Klop de room tot de dikte van yoghurt en meng onder de rest.
❭ Verdeel het chocolademengsel over 6 glaasjes of potjes. Laat deze idealiter een nachtje opstijven in de koelkast.


Next article