Skip to main content
Home » Happy 2022 » Ontdek Gare Maritime Food Market, dé nieuwe culinaire hotspot in Brussel
Happy 2022

Ontdek Gare Maritime Food Market, dé nieuwe culinaire hotspot in Brussel

PUBLIREPORTAGE

Sinds november is Brussel een culinaire hotspot rijker. De gloednieuwe Gare Maritime Food Market opende dan de deuren in het hart van Tour & Taxis. In samenwerking met enkele topchefs biedt het concept tien verrassende Belgische streetfood- en drankconcepten aan. Gare Maritime Food Market, uitgebaat door de Belgische brouwer AB InBev, is dan ook een ode aan de Belgische keuken en cultuur en dat in een typische food market stijl.

De bijzondere locatie op de gerestaureerde site van Gare Maritime maakt van dit food market concept een unieke culinaire beleving. Met tien gloednieuwe concepten van gerenommeerde chefs, waaronder Bouillon, gehost door San, waar een combinatie van verschillende smaken met een exotische twist centraal staan, Carne, waar Mauro Colagreco de eerste innovatieve hamburgerketen met het B-Corp-certificaat in de kijker zet en 140!, gebracht door Malory Gabsi & Adrien Cachot, waar aardappelen op verschillende wijze worden gepresenteerd, is er voor elk wat wils. De Food Market wil met deze unieke concepten de toppers van de Belgische gastronomie samenbrengen en zo het verschil maken.

Een unieke beleving op alle vlakken  

Bij de Gare Maritime Food Market ontdek je niet enkel de culinaire hoogstandjes van de topchefs. Er is namelijk elke dag wel iets nieuws te beleven. De grote Gare Maritime hal biedt eindeloze mogelijkheden om op deze toplocatie van Tour & Taxis een waaier aan evenementen voor een gevarieerd publiek aan te bieden.

Zo kunnen bezoekers in de aanwezige foodstudio by Bosch deelnemen aan een breed scala van activiteiten zoals workshops, masterclasses en exclusieve wedstrijden. Daarnaast zullen in de Gare Maritime Food Market onder andere ook live concerten plaatsvinden en leuke themadagen zoals een ‘kidssunday’ voor kinderen.

Gare Maritime is één van de belangrijkste speerpuntprojecten van Brussel op het vlak van duurzaamheid en architectuuur. Daarom is dit de perfecte plaats om de rijke Belgische culinaire traditie en Brussel als wereldstad in de verf te zetten.

Peter De Durpel, COO bij Nextensa.
Gastronomie met een positieve en lokale impact   

De Gare Maritime Food Market heeft ook aandacht voor lokale en sociale verwevenheid. Zo wordt er tijdens de selectie van de ingrediënten aandacht besteed aan duurzaamheid. Een voorbeeld hiervan is Permafungi, dat champignons aan de topchefs  levert en de Victoria bar, die op haar beurt koffieresten aanlevert als meststof voor de champignons. Andere concepten waarbij bijvoorbeeld bier circulair ingezet wordt, zullen binnenkort ook hun weg vinden naar de Food Market.


Praktisch

De Gare Maritime Food Market huisvest 8 restaurants, 2 food counters, een centrale Victoria bar, 450 zitplaatsen en een Food Studio. 

Openingsuren food concepts

  • Zondag en woensdag van 12.00 – 22.00
  • Van donderdag tot en met zaterdag zijn de food concepts geopend tot 23.0

Openingsuren Victoria Bar

  • Zondag en woensdag van 11.00 – 22.00
  • Donderdag tot zaterdag: 11.00-01.00

Sluitingsdagen

  • Maandag en dinsdag
  • 24/12/2021, 25/12/2021 & 31/12/2021
  • 01/01/2022 & 02/01/2022

De bediening is met een digitaal bestelsysteem. Gare Maritime is een overdekte straat met meer dan voldoende ventilatie. De Gare Maritime Food Market voldoet aan alle geldende gezondheidsmaatregelen. De Food Market zal werken met de COVID-Safe app en identiteitscontrole. Het mondmasker is verplicht wanneer u niet zit.


Next article