Skip to main content
Home » Happy 2022 » De Warmste Week: “Iedereen mag tonen wie hij echt is”
Happy 2022

De Warmste Week: “Iedereen mag tonen wie hij echt is”

Radiopresentatoren Joris Brys (StuBru) en Kawtar Ehlalouch (MNM).

De Warmste Week brengt al sinds 2006 warmte en solidariteit in heel Vlaanderen, en dat zal dit jaar niet anders zijn. Radiopresentatoren Joris Brys (StuBru) en Kawtar Ehlalouch (MNM) geven de aftrap van een nieuwe editie met als eindpunt volgende vrijdag 24 december.

Joris: “De eindejaarsperiode is hét perfecte moment om iets voor anderen te doen. De Warmste Week speelt daar al jaren op in: een golf van solidariteit tot stand brengen onder de mensen. Daarnaast willen we bij de Vlamingen vooral een warm gevoel in de woonkamer brengen. Het thema van dit jaar – ‘Kunnen zijn wie je bent’ – is voor iedereen herkenbaar.”

Kawtar: “Dankzij De Warmste Week krijgen we de kans om ons jaar mooi af te sluiten: samen met andere presentatoren kunnen we die solidariteit van dichtbij meemaken. Tijdens deze week groeit het respect voor elkaar, je voelt de warmte en de positieve vibes bij alle mensen. Radio is ook perfect om zo’n solidariteitsgolf tot stand te brengen. Het is fantastisch dat we via ons medium alle mooie verhalen met de mensen kunnen delen.”

Ook dit jaar kiezen we voor een coronaveilige editie. De programma’s worden gepresenteerd vanuit een studio die op de Dijle in Mechelen drijft.

Coronaveilige editie

Joris: “In 2019 heb ik in Kortrijk meegewerkt aan de laatste editie waar publiek aanwezig mocht zijn. Dat was een onvergetelijke ervaring met een fantastische sfeer. Maar net als vorig jaar zal De Warmste Week er dit jaar net iets anders uitzien. We kiezen voor een coronaveilige editie. De programma’s worden gepresenteerd vanuit een studio die op de Dijle in Mechelen drijft. De interactie met het publiek zal dus minder zijn dan vroeger, maar we hopen wel hetzelfde, warme  gevoel tot stand te brengen.”

Kawtar: “Brahim, Flo Windey en Laura Govaerts zullen met ‘De Microfoon’ door Vlaanderen reizen om mensen hun verhaal te laten vertellen. Dankzij die verhalen willen we anderen moed geven om, ondanks hun situatie, toch trots te zijn op wie ze zijn. Iedereen mag tonen wie hij werkelijk is. De opbrengst gaat naar tweehonderd projecten die de Koning Boudewijnstichting en een jury hebben uitgekozen. Het gaat om projecten die zich inzetten voor mensen met een beperking, voor de LGTB+-gemeenschap, voor mensen in armoede, enz.”

Joris: “Hopelijk laat Vlaanderen zich van zijn warmste kant zien om deze projecten massaal te steunen. Een gift doen, hoe klein of groot ook, kan perfect coronaveilig: surf naar dewarmsteweek.be en scan de vlam. Dat is een QR-code in de vorm van de vlam van De Warmste Week. Zo maken we het verschil voor tienduizenden mensen.”

Kawtar: “Net als vorig jaar was ook 2021 een bijzonder jaar. Voor mezelf, voor iedereen. Maar hoe moeilijk deze tijden ook zijn, we kunnen ons allemaal optrekken aan een vorm van solidariteit, aan een gezamenlijk gevoel van positivisme. Net daarom is een actie als deze zo belangrijk. We willen iedereen met een warm gevoel richting kerstavond sturen.”

Doe een gift: klik hier en scan de vlam

Next article