Home » Happy 2021 » “Mijn doel? Mensen gelukkig maken!”
Happy 2021

“Mijn doel? Mensen gelukkig maken!”

Na een jaar vol blessureleed hoopt Eden Hazard, voetballer bij Real Madrid, vanaf de jaarwisseling opnieuw toe te werken naar zijn beste niveau. Het EK in de zomer is daarbij één van zijn persoonlijke hoofddoelen voor volgend jaar, maar de familiemens Hazard wil vooral dat we de draad van het gewone leven weer kunnen oppikken.

Hoe blik je terug op het afgelopen jaar?

“2020 was een beetje een speciaal jaar. Ik was vaak geblesseerd, wat voor mij een nieuwe situatie was. In een jaar tijd heb ik bij Real Madrid meer wedstrijden gemist dan bij Chelsea in zeven jaar tijd.

Maar door de lockdown hebben we ook veel tijd met het gezin doorgebracht, waardoor ik er de moed kon inhouden.”

Welke momenten gaan je het meeste bijblijven?

“Er zijn dit jaar een aantal mijlpalen geweest. De eerste lockdown was er een van. Het was een zeer ongewone situatie. Overal ter wereld was de situatie gecompliceerd, het leven kwam tot stilstand, veel mensen waren ziek, de situatie in Madrid was catastrofaal, de wedstrijden werden stopgezet, noem maar op. Nadien was er een betere periode, met de kampioenschapstitel met Real als hoogtepunt. Ik had natuurlijk liever zelf meer wedstrijden gespeeld, maar de titel betekent veel voor mij in mijn eerste jaar bij de club.”

Wat zijn je verwachtingen voor 2021?

“Ik zou graag weer op mijn beste niveau komen en de blessures definitief achter mij laten. Daarnaast is mijn wens natuurlijk dat mijn familie en vrienden zo gezond mogelijk blijven. En 2021 is natuurlijk ook het jaar van het EK. Dat is een grote titel waar we met ons land naar streven, zodat onze prachtige generatie wordt beloond en België kan feestvieren na al die moeilijke maanden. Mensen gelukkig maken, is echt een mooi doel.”

Wat is je kerstwens voor de lezers?

“Dat de pandemie snel voorbij is en we binnenkort allemaal weer normaal kunnen samenleven. Dat iedereen voor zijn of haar familie zorgt en dat er snel een doeltreffend vaccin wordt gegeven aan zo veel mogelijk mensen. Ik denk dat daar nu de prioriteit ligt voor de hele maatschappij.”

Next article