Home » Happy 2021 » Een tocht langs houtsoorten, textiel en vrouwentongen
Happy 2021

Een tocht langs houtsoorten, textiel en vrouwentongen

In samenwerking met
In samenwerking met

Wil je graag genieten van 92 hectare natuur, ontdekkingen doen in het HOUTlab, een expo meepikken in een kasteel of je opwarmen tussen de exotische planten? Dat kan in Plantentuin Meise. “In het weekend en tijdens de kerstvakantie kan je bovendien dranken en snacks afhalen in onze Oranjerie”, zegt communicatieverantwoordelijke Manon van Hoye.

Tekst: Sandra Gasten

Het mag dan winter zijn, een bezoek aan de Plantentuin is zelfs nu een streling voor het oog én de neus. Zelfs in de winter vind je planten die met hun tere bloempjes de kou trotseren. In de tuin vind je maar liefst 18.000 soorten planten van over de hele wereld. Wanneer je vroeg aankomt, kan je de dauw op het landschap zien liggen.

HOUTlab

“Nieuw is het HOUTlab, een uniek museum waar de bezoeker op een interactieve manier kennismaakt met alle aspecten van hout. De Plantentuin beheert 7.500 houtmonsters uit de hele wereld. Laat je omverblazen door een schijf van een 2.000 jaar oude mammoetboom met een diameter van meer dan vier meter of de boomstam van 10,50 meter uit Congo. Of ontdek wat de rol van bomen is voor de mens en het klimaat.”

‘Sansevieria Fibre Art’

“Maar er is meer. In het Kasteel van Bouchout loopt de expo ‘Sansevieria Fibre Art’. Die verbindt onze historische collectie met de kunstwerken van de studenten, docenten en alumni van de afdeling Textiele Kunsten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Je komt er te weten welke planten kleurstoffen leveren om vezels te kleuren. Wie zich wil opwarmen, kan terecht in het Plantenpaleis, waar je tussen de tropische planten loopt.”

Het aantal bezoekers in de Plantentuin wordt beperkt. Daarom is het verplicht om via de website je ticket en tijdslot te reserveren. Veiligheid staat voorop. Met je ticket kan je het hele domein verkennen en je kan er blijven zolang je wil.

Next article