Home » Happy 2021 » Siska Schoeters: “Afgelopen jaar was het niet je geld, maar jij die telt”
Happy 2021

Siska Schoeters: “Afgelopen jaar was het niet je geld, maar jij die telt”

Siska Schoeters. Foto: Filip Van Roe.

De Warmste Week heeft door de jaren heen een enorme golf van solidariteit teweeggebracht in Vlaanderen. Siska Schoeters blikt samen met ons terug naar de bijzondere editie van coronajaar 2020.

Al vanaf de eerste editie van Music For Life in 2006 merkten we dat enorm veel mensen graag belangeloos iets willen doen voor anderen, zeker in de eindejaarsperiode. Studio Brussel heeft daar toen goed op ingespeeld en dat omgezet in een actie die sindsdien ongelofelijk veel in gang heeft gezet.

Uiteindelijk is dat dan verder uitgebreid naar De Warmste Week, die een nog veel groter bereik heeft en waarbij men zelf kon kiezen welk goed doel men wilde steunen. Over de jaren heen is dat verder blijven groeien tot een actie die werkelijk iedere Vlaming kent.

Corona ontketent spontane solidariteit

2020 was voor iedereen een bijzonder jaar, ook voor ons als gezin. Toch hebben we niets om over te klagen: we zijn gezond gebleven, ik heb mijn werk nog,… We zijn dus bij de happy few, en dat beseffen we ook wel. Het is belangrijk dat we ons allemaal bewust zijn dat er heel wat mensen zijn die het minder goed hebben.

Het kan dan ook nooit kwaad om iemand anders te steunen of te helpen. Meer zelfs, het is eigenlijk het fijnste gevoel dat er bestaat. Wat dat betreft, is het afgelopen jaar absoluut een goede eyeopener geweest.

Dit jaar lag de focus op de persoonlijke inzet van Vlamingen om anderen te helpen. En misschien is net dat nog het mooiste gebaar.

Zeker in dit uitzonderlijke jaar hebben we opnieuw gezien hoeveel solidariteit er heerst tussen de mensen. Tijdens de eerste lockdown spoelde er zomaar een spontante solidariteitsgolf over Vlaanderen. En net dat is denk ik ook waar men bij Studio Brussel altijd al van droomde sinds de start van Music for Life: spontane solidariteit, respect voor anderen en zorgen voor elkaar.

Hoe moeilijk deze tijden dus ook zijn, solidariteit is iets waar we ons allemaal samen aan kunnen optrekken.

Persoonlijke en belangeloze inzet: het mooiste gebaar

Daarom zag De Warmte Week er dit jaar heel anders uit. Het is het niet je geld, maar net jij die telt. De focus ligt op de persoonlijke inzet van Vlamingen om anderen te helpen. En misschien is net dat nog het mooiste gebaar.

Ook deze keer deden weer alle netten van de VRT mee, en dus ook wij bij Radio 2. Zo organiseerden we ‘Beste Buren voor de Warmste Week’ en deelde Dieter Coppens onder de noemer ‘Soeperbedankt’ in heel Vlaanderen soep uit om iedereen te bedanken.

Next article