Home » Happy 2021 » De eindjaarswensen van Loïc Van Impe: “Kreeft is voor mij pure kerstnostalgie”
Drinken & Eten

De eindjaarswensen van Loïc Van Impe: “Kreeft is voor mij pure kerstnostalgie”

Loïc Van Impe, tv-kok.

Het afgelopen jaar was de grote doorbraak van de jonge tv-kok Loïc Van Impe (27). Met zijn dynamische manier van koken en perfecte kennis van beide landstalen was hij alomtegenwoordig op het nationale scherm. Samen met ons blikt hij vooruit naar een nog beter 2021.

Tekst: Joris Hendrickx – foto’s: Ivan Put

1 Hoe was het voorbije jaar voor jou?

In 2020  kreeg ik de kans om mijn droom waar te maken en een kookprogramma in twee talen te maken. Intussen is het Nederlandstalige programma op VTM geëindigd, maar zo is er meteen ook ruimte vrijgekomen voor nieuwe kansen en ideeën. Momenteel werk ik bij VTM aan nieuwe projecten die hopelijk snel concreet zullen worden. Daarnaast blijft mijn Franstalig kookprogramma op RTL-TVI wel verderlopen. Dit najaar heb ik bovendien ook een nieuw kookboek gepubliceerd.

2 Wat is jouw favoriete kerstgerecht?

Mijn favoriete kerstgerecht is kreeft belle-vue! Mijn moeder heeft 25 jaar lang een traiteurzaak gehad en iedere kerst maakte ze dan tientallen kreeft belle-vues. Op 26 december ‘s middags, wanneer zij klaar was met haar kerstbestellingen, was het dan traditioneel ons moment om daar samen met het hele gezin van te genieten. Kreeft is voor mij dus pure kerstnostalgie.

3 Waar kijk je naar uit voor 2021?

Loïc Van Impe, tv-kok.

Zeker nu reizen het afgelopen jaar zo goed als volledig aan banden was gelegd, prikkelt het bij mij extra hard om in 2021 terug naar Japan te gaan. Ik heb daar een halfjaar gewoond en een zalige tijd beleefd. Ik hoop dus dat de grenzen volgend jaar opnieuw open gaan en dat reizen veilig kan verlopen. Dat is voor mij niet enkel belangrijk om te ontspannen, maar ook om op culinair vlak inspiratie op te doen. Niet dat dat in België niet kan natuurlijk, want we hebben hier een prachtige gastronomie de we in deze tijden absoluut moeten steunen.

4 Wat is jouw eindejaarswens?

Ik hoop dat we er allemaal samen in zullen slagen om ons ook tijdens de kerst- en eindejaarsperiode aan de coronaregels te houden. Dat zal niet eenvoudig en allesbehalve leuk zijn, maar je kan er zo wel mee voor zorgen dat je familie, vrienden en andere dierbaren gezond en wel blijven. Iedereen wenst elkaar zo graag ‘een goede gezondheid’ op nieuwjaar. Laten we dat deze keer dan ook zelf in handen nemen, zodat het allemaal zo snel mogelijk achter de rug is.

Next article