Home » Gezond Leven » Snel, lekker en gezond koken voor het hele gezin
gezond leven

Snel, lekker en gezond koken voor het hele gezin

Heb je door je drukke job of gezinsleven vaak niet de tijd om een lekkere, gezonde en kwalitatieve maaltijd op tafel te toveren? Dan is de maaltijdbox van BOEF misschien wel iets voor jou! Interview met Hannah Nicolaï, mama en medeoprichtster.

Tekst: Joris Hendrickx

Wat maakt BOEF zo anders dan andere maaltijdboxen?

“Mijn medeoprichtster Hannelore en ikzelf zijn beiden mama’s met een jong gezin en een drukke job. Dé voordelen van een maaltijdbox zijn voor ons immers het gemak en de tijdswinst. Toch moesten we dan vaak nog een vol uur koken en heel wat potten vuilmaken vooraleer we aan tafel konden gaan. Bovendien stoorde het ons enorm dat we bij sommige boxen minstens drie maaltijden moesten bestellen.

“Er was dus te weinig flexibiliteit. Daarnaast was ik bij de meeste maaltijdboxen niet tevreden over het aanbod aan groenten en fruit. We ontbraken gewone gezonde maaltijdboxen voor het hele gezin. De bestaande maaltijdboxen die zich richten op gezond eten zijn vaak immers nogal extreme diëten.”

Hoe werkt jullie principe dan precies?

“Met onze BOEF-boxen kan je voor je hele gezin snel en gemakkelijk eten klaarmaken dat tegelijk ook lekker, vers en gezond is. Indien gewenst kan je ook nog een verse portie fruit en/ groenten bijbestellen. Al onze gerechten zijn minstens acht dagen houdbaar. Hierdoor behoud je voldoende flexibiliteit om enkele dagen over te slaan.

“Je kan ze gewoon in de koelkast bewaren, maar ook invriezen kan perfect. Vanaf 50 euro is de levering gratis. Je kan alle maaltijdboxen online bekijken en apart bestellen. Je hoeft geen abonnement te hebben, maar op vraag van onze klanten bieden we vanaf eind maart wel de mogelijkheid aan om via een abonnement wekelijks of tweewekelijks een vaste levering te ontvangen.”

Waar en voor wie zijn jullie maaltijdboxen beschikbaar?

“Toen we in april 2021 van start gingen, richtten we ons vooral op Limburg. Stap per stap hebben we onze regio dan verder uitgebouwd, waardoor we sinds vorige maand in heel Vlaanderen leveren. We merken trouwens dat onze BOEF-boxen niet meer enkel populair zijn bij jonge gezinnen, maar ook bij 50-plussers of mensen met kleinkinderen die snel een gezonde en kwalitatieve maaltijd willen bereiden.”

Recept in de kijker

Moqueca de peixe (fish stew) van Seppe Nobels

Ingrediënten

 • 500 gram ontgrate noordzeevis 
 • 4 stukken noordzeevis voor de afwerking
 • 1 groene, gele en rode paprika 
 • 1 tomaat
 • 1 venkel
 • 1 ui
 • 5 biolimoenen
 • Olijfolie
 • Koriander
 • Visbouillon
 • Garnaalbouillon
 • 200 ml kokosmelk
 • Rode palmolie of hazelnootboter (als duurzaam alternatief)

Bereiding

Neem de grove stukken vis en giet er sap over van 5 bio limoenen. Laat dit marineren voor ongeveer 30 minuten. Snijd de paprika’s in slierten. Snijd de tomaten en ui in kleine blokjes. Neem een pot en stoof de groenten aan in een beetje olijfolie. Giet de kokosmelk erbij. Als deze kookt voeg er twee koffielepels palmolie of hazelnootboter bij. Neem de stukken vis en leg dit in de soep (visbouillon en garnaal bouillon). Laat dit pruttelen voor 40 minuten. 

Voor het serveren, verwarm deze soep en gaar hierin een extra stuk vis en de mosselen. Werk af met een stukje venkel.

Next article