Skip to main content
Home » Gezond Leven » Doornik: een stad op het platteland
Cultuur

Doornik: een stad op het platteland

Ben je een fietsliefhebber maar zit je thuis vast? Dan is dit nu hét moment om na te denken over je volgende deugddoende fietsuitstap, eenmaal we ons allemaal terug vrij mogen verplaatsen.

Doornik is met zijn kathedraal die geklasseerd is als UNESCO-werelderfgoed, de omliggende natuur en de prachtige kades langs de Schelde een absolute aanrader voor fietsers. Eigenlijk is het een echte ‘stad op het platteland’: in een paar minuten kan je het centrum van de stad verlaten en midden in de natuur staan. Mooie kleine dorpjes omringen de stad in een zeer landelijke sfeer.

Gratis fietsgids

De dienst toerisme werkte een nieuwe gids uit met tien suggesties voor fietstochten op het knooppuntennetwerk en bijhorende praktische informatie. Dit gratis boekje laat je het razend interessante Doornikse landschap ontdekken, waaronder de Doornikse heuvels en de prachtige streek van Waals Picardië (Brunehaut, Beloeil,…). Vraag de gids nu aan via [email protected] en je krijgt hem gratis thuis per post.

‘Bike & Bier’

Met deze nieuwe fietstocht ontdek je de brouwcultuur bij Brouwerij Dubuisson. Volg vanaf Aqua Tournai de knooppunten en ontdek het rustige platteland rondom Doornik voordat je je bestemming bereikt: brouwerij Dubuisson, beroemd om zijn Bush Bier!


Meer informatie vind je hier!

Next article